Foto: Raluca Pandor

Politehnica Timișoara se pregătește de una dintre cele mai dificile deplasări ale sezonului. Duminică, de la ora 13.00, alb-violeții vor evolua pe stadionul „Ilie Oană”, în compania Petrolului Ploiești, una dintre pretendentele certe la promovare. Antrenorul timișorenilor, Cosmin Petruescu, a prefațat confruntarea din fief-ul „Lupilor galbeni” într-o conferință de presă susținută astăzi.

„Va fi o partidă interesantă, cu singuranță, între două cluburi cu proiecte asemănătoare și totuși diferite. Asemănătoare sunt prin prisma faptului că, atât noi, cât și cei de la Petrolul, am trecut în această vară prin numeroase schimbări, la nivelul băncilor tehnice și a lotului de jucători. Diferența se face prin faptul că proiectul nostru e unul pe termen mediu și lung, în timp ce proiectul de la Ploiești e unul pe termen scurt. Stau dovadă transferurile pe care le-au făcut cele două echipe. Noi ne-am orientat cu preponderență spre jucători tineri, iar cei de la Petrolul au adus jucători consacrați, obiectivul lor declarat fiind acela de a promova în Liga I. Chiar dacă în primele etape, rezultatele lor nu au fost conforme cu jocul prestat, am știut întotdeauna că Petrolul va fi o echipă care va trage la promovare”, a declara Petruescu.

Antrenorul polist a comparat stările de spirit din cele două tabere, ambele venind după rezultate pozitive.

„Din păcate pentru noi, îi prindem într-un moment în care sunt pe val, au un moral bun, vin după două victorii consecutive fără gol primit, două jocuri consistente, în care realitatea din teren a fost transpusă și pe tabelă. În același timp, și noi venim după victoria din Cupă împotriva celor de la Ripensia, o victorie importantă în primul rând pentru că ne-am refăcut moralul după înfrângerea nemeritată, după părerea mea, din jocul cu FC Argeș. Din acest punct de vedere, cred că va fi o partidă deschisă oricărui rezultat”, a mai spus Petruescu.

Momentan, „Conferențiarul” nu s-a decis asupra lotului care va pleca spre Ploiești mâine, la ora 11.15, după antrenamentul de dimineață.

„Ieri și astăzi au fost două antrenamente diferite, în sensul că jucătorii care au evoluat în meciul cu Ripensia au avut un program diferit față de ceilalți. O decizie finală în privința lotului o voi lua după antrenamentul de mâine dimineață. Încă sunt probleme medicale la nivel de lot, sperăm însă să ne bazăm pe tot lotul”, a mai spus Petruescu.

Fiind vorba despre un derby de tradiție, între două formații puternic susținute de suporteri, se anunță o atmosferă incendiară duminică, pe „Ilie Oană”.

„Cunoaștem atmosfera de la Ploiești, știm presiunea pe care o pune publicul atât pe propria echipă, cât și pe adversar. E un stadion cu o acustică cum rar mi-a fost dat să văd, foarte greu se poate comunica de pe bancă cu echipa. Dar sperăm să avem lecția învățată încă de la vestiare. Chiar dacă statistica nu e de partea noastră în meciurile din deplasare, în duelurile directe dintre Petrolul și Politehnica, sperăm să răsturnăm calculele hârtiei. Știu că singura victorie a fost în 1996, când Iosif Rotariu a marcat trei goluri, iar după aceea el s-a transferat la Steaua. Îmi amintesc bine acel moment, pentru că pe atunci eram student la București și chiar am avut ocazia să mă întâlnesc cu «Roti»”, a mai spus Petruescu.