Foto: Raluca Pandor

Etapa a 6-a a Ligii a II-a aduce pe stadionul „Dan Păltinișanu” un nou duel cu parfumul fotbalului de altădată. Duminică, de la ora 19.30, Politehnica Timișoara va întâlni FC Argeș, într-un duel al grupărilor alb-violete, pe care antrenorul bănățenilor, Cosmin Petruescu, îl consideră deschis oricărui rezultat.

„E o partidă pe care o așteptăm cu nerăbdare, împotriva uneia dintre cele trei echipe neînvinse din acest campionat. FC Argeș e foarte bine organizată în plan defensiv și e prima formație în fața căreia Chindia Târgoviște a pierdut puncte, într-un moment în care avea punctaj maxim. Avem foarte multe informații despre ei, cu siguranță au și ei despre noi. Rămâne ca, la ora jocului, inspirația și forma de moment a jucătorilor să facă diferența. Suntem optimiști, mai ales datorită faptului că venim după o serie de rezultate pozitive, dar mai ales pentru că în ultima perioadă am reușit să confirmăm și în rezultate jocul bun pe care l-am practicat în primele cinci runde. Sperăm într-un joc bun și într-un rezultat care să ne mai permită să urcăm câteva locuri în clasament. E un joc deschis oricărui rezultat, dar cu ajutorul publicului, care sperăm să vine în număr cât mai mare, ne dorim să obținem cele trei puncte”, a declarat Cosmin Petruescu.

Politehnica traversează o perioadă bună, după ce a reușit să lege două victorii în campionat, iar „Conferențiarul” confirmă faptul că starea de spirit din vestiar e cât se poate de bună.

„Starea de spirit este foarte bună, suntem optimiști și încrezători. Așa am fost și după primele două etape, chiar dacă rezultatele nu au fost cele pe care ni le-am dorit. Un rol foarte important îl au jucătorii cu experiență din lot, sunt cei care au gestionat foarte bine vestiarul și i-au ajutat și pe cei tineri să treacă cu bine peste rezultatele nu tocmai fericite pe care le-am avut în primele două runde”, a mai spus Petruescu.

Și pentru acest joc, antrenorul piteștenilor, Emil Săndoi, e suspendat, însă Cosmin Petruescu e de părere că acest aspect va conta mai puțin.

„Pentru noi contează mai puțin. După ce începe jocul, sunt foarte puține informații pe care le-ar mai putea transmite jucătorilor. Meciul se pregătește în timpul săptămânii, mai puțin în timpul desfășurării lui. Dacă vom câștiga, vom putea spune, probabil, că faptul că antrenorul lor a fost în tribună a constituit un avantaj. Dar s-ar putea și ca jucătorii să evolueze mai dezinvolt, neavând acea presiune pe care uneori o exercită antrenorii. Nu e doar cazul echipei FC Argeș, vorbesc la modul general… Sunt situații în care jucătorii se pot exprima mai ușor atunci când nu există o presiune constantă pusă dinspre bancă spre teren”, consideră Petruescu.

Totodată, antrenorul polist nu consideră că echipa sa are un avantaj foarte mare prin faptul că FC Argeș a disputat precedentul joc oficial marți seară, cu Energeticianul.

„Și noi am făcut o deplasare de 1.700 de kilometri, astfel că nu a fost deloc ușor. Am pierdut o zi și o noapte pe drum. Aceste aspecte contează mai puțin… La ora disputării partidei, importantă va fi motivația și inspirația jucătorilor. Pentru că sunt convins că ambele echipe au pregătit jocul și vor încerca să se anihileze reciproc, fiecare va încerca să speculeze la maximum slăbiciunile adversarului”, a mai spus Petruescu.

Partida dintre Politehnica Timișoara și FC Argeș va avea loc duminică, la 19.30, a cincea oră de start diferită pentru bănățeni în acest sezon.

„În momentul în care ne-am ales această meserie, ne așteptam și la astfel de situații. Sunt meciuri care se dispută la ora 11.00, la 12.00, 13.00, 14.00, 15.00, 19.00, 21.00… trebuie să ne adaptăm. Cu siguranță, nu ne-a fost ușor să disputăm acele jocuri pe căldură. Dar am spus și la conferințele de presă premergătoare partidelor respective că nu vom folosi ora de start ca un alibi în cazul unui rezultat nefavorabil. Într-adevăr, pentru publicul spectator, de această dată e o oră la care poate veni în număr mare pe stadion. Noi trebuie să ne adaptăm, cred foarte mult în capacitatea jucătorilor de a se motiva. Până acum nu am avut probleme în acest sens, iar atunci când rezultatul nu ne-a fost favorabil, cu siguranță că motivul nu a fost legat de ora de disputare a meciului”, a comentat Cosmin Petruescu.

În ceea ce privește situația medicală a lotului polist, sunt incerți, în acest moment, Adrian Poparadu și Marvin Schieb, ultimul resimțind dureri după jocul câștigat săptămâna trecută, la Bacău.

„Poparadu s-a antrenat în această săptămână normal, alături de echipă, a și bifat 30 de minute în amicalul contra celor de la CNP. Din punct de vedere medical este bine, dar în privința prezenței sale în lot vom lua o decizie în orele următoare. Marvin Schieb e și el în aceeași situație, în prima parte a săptămânii s-a antrenat separat de restul lotului. Mâine vom lua o decizie și în privința lui. Important e să nu apară recidive, dar sunt convins că, în cazul în care nu ne vom putea baza pe cei doi, jucătorii care vor intra vor face tot posibilul să se ridice la înălțimea așteptărilor”, a transmis Cosmin Petruescu.

Partida Politehnica Timișoara – FC Argeș Pitești, din cadrul etapei a 6-a a ligii secunde, va avea loc duminică, de la ora 19.30, pe stadionul „Dan Păltinișanu”.