Foto: Raluca Pandor

Politehnica Timișoara va juca în închiderea rundei a 4-a din Liga a II-a, în compania Universității Cluj. Partida de duminică, de pe „Dan Păltinișanu”, e așteptată cu nerăbdare de suflarea alb-violetă, mai întâi prin prisma numelui adversarului, și mai apoi ca o modalitate de revanșă în fața fanilor după rezultatele din primele trei etape.

„E o partidă pe care noi o așteptăm cu nerăbdare, din două mitive. Unul e prin prisma adversarului pe care îl întâlnim, unul de calitate, care sunt convins că va atrage multă lume la stadion. Pe de altă parte, ne dorim să obținem și noi prima victorie, după trei etape în care am acumulat un singur punct. Avem această dorință de a demonstra că rezultatele de până acum nu au fost conforme cu jocul practicat de echipa noastră. Cunoaștem foarte bine adversarul, o echipă cu de calitate, cu o valoare individuală foarte bună și care nu și-a ascuns obiectivul, acela de a promova în Liga I. Universitatea e destul de greu de citit în ceea ce privește alcătuirea primului 11, pentru că în cele trei partide disputate până acum au operat mereu modificări în formula de start. Dar e o echipă care păstrează niște principii foarte bune, atât pe faza ofensivă, cât și pe cea defensivă, o echipă organizată, cu un antrenor experimentat pentru acest nivel. Mizez foarte mult pe spiritul nostru de echipă, pe unitatea grupului și, nu în ultimul rând, pe aportul fanilor, care au fost mereu alături de noi și față de care avem o datorie morală. Sperăm ca ei să vină într-un număr cât mai mare la stadion, să ne încurajeze așa cum au făcut-o și până acum, iar la final să ne bucurăm împreună de rezultat”, a declarat antrenorul Cosmin Petruescu.

„Conferențiarul” a studiat atent formația „Șepcilor Roșii” în acest început de sezon și a vorbit despre modul în care a pregătit confruntarea de duminică.

„Clujul e o echipă pe val, din punctul de vedere al jocului și al rezultatului din ultima etapă. Am avut posibilitatea să urmăresc toate cele trei jocuri ale lor din acest campionat. Precedentul meci a fost cel mai bun, în compania unei echipe foarte bune, Energeticianul. Au câștigat destul de clar, e adevărat, a fost și joc pe teren propriu, probabil au avut și o motivație suplimentară prin faptul că au evoluat pe Cluj Arena. Au avut o susținere mai mare din partea fanilor, iar din acest punct de vedere au un moral foarte bun. Am mai spus că niciodată nu voi creiona echipa noastră în funcție de adversar. Dar întotdeauna, pe faza defensivă, e normal să ne raportăm la calitățile sau la minusurile pe care le au adversarii noștri. Știm cu toții valoarea individuală a jucătorilor de la Universitatea Cluj, dar, cum am mai spus, e destul de greu de citit din perspectiva primului 11. Astfel că nu putem vorbi despre o pregătire specială a jocului ținând cont de unii jucători, care e posibil să nu evolueze. Ne pregătim pe faza defensivă în funcție de anumite principii ale echipei adverse, nu din perspectiva unui jucător anume”, a mai spus Petruescu.

La capitolul absențe, îl putem menționa în continuare pe Adrian Poparadu, care încă e incomplet refăcut după accidentarea suferită în amicalul de prezentare, cu Zimbru Chișinău.

„Îmbucurător e faptul că Poparadu a revenit și s-a antrenat alături de băieți, nu a mai făcut pregătire separată. Dar încă nu e 100% din punct de vedere medical și nici fizic. E însă pe un drum bun și sperăm să îl avem cât mai repede complet recuperat pentru jocurile care urmează”, a mai spus Petruescu. De menționat că portarul Dalin Munteanu a bătut palma cu Politehnica, însă rămâne de văzut dacă se va regăsi duminică, pe raportul de joc.

Tehnicianul polist a vorbit și despre eficacitatea compartimentului ofensiv, un capitol la care s-a lucrat intens în această săptămână.

„Vom încerca să înscriem cu un gol mai mult decât adversarul. Într-adevăr, în cele trei jocuri am înscris doar o singură dată, dar trebuie să fim obiectivi, să facem o analiză a jocului per ansamblu, nu una emoțională, bazată strict pe rezultat. Obiectiv vorbind, constatăm că în toate cele trei jocuri am avut destule ocazii de a marca. Indiferent dacă am jucat acasă sau în deplasare, indiferent dacă aceste ocazii au venit pe atac pozițional sau în urma unor faze fixe. Motivul pentru nu am înscris mai mult l-am analizat și sperăm să fi găsit antidotul în pregătirea fizică, mentală, tactică și tehnică pe care am făcut-o în această săptămână”, a mai spus Petruescu.

Partida Politehnica Timișoara – Universitatea Cluj va avea loc duminică, de la ora 13.30, pe stadionul „Dan Păltinișanu”. Meciul va fi televizat de Digi Sport și Telekom Sport.