Foto: Raluca Pandor

Politehnica Timișoara se pregătește de o deplasare lungă, în București, unde sâmbătă dimineață va înfrunta Daco-Getica. Gruparea din Colentina a retrogradat din Liga I la finele sezonului trecut, dar și-a păstrat un nucleu de jucători experimentați, motiv pentru care antrenorul Cosmin Petruescu nu consideră că elevii săi vor avea o misiune facilă.

„O partidă care pare mai accesibilă, dacă ne raportăm la poziția actuală ocupată de Daco-Getica, în comparație cu formațiile pe care le-am întâlnit în ultima perioadă. Spun că doar pare mai accesibilă, pentru că și Daco-Getica a avut un program foarte greu până acum, jucând în primele etape cu multe dintre echipele din partea superioară a clasamentului, cum sunt UTA, Snagov, Clinceni, Pandurii sau Energeticianul. În ultimele cinci meciuri din campionat au pierdut unul singur, ultimul, și acela în minutul 90. E o echipă care a retrogradat din Liga I, dar care și-a păstrat un nucleu de jucători cu experiență, în jurul căruia încearcă să promoveze și să crească o serie de jucători tineri și talentați. Știm ce ne așteaptă în Colentina… Cum timpul a fost foarte scurt, după ultimul joc oficial disputat de noi am avut ca priorități recuperarea jucătorilor, deoarece am depus un efort intens, timp de 120 de minute. Cu toate acestea, suntem optimiști și încrezători că putem face un joc bun și sperăm la un rezultat pe măsură, chiar dacă nu va fi ușor”, a declarat Cosmin Petruescu.

Tehnicianul polist a vorbit și despre modul în care s-a pregătit echipa în puținul timp care s-a scurs de la precedentul joc oficial, cel cu Sepsi Sfântu Gheorghe, din Cupa României.

„Și ieri, și astăzi am avut program diferențiat. Cei care au evoluat în meciul de Cupă era firesc să aibă un alt program față de restul jucătorilor din lot. Sperăm să reușim să îi recuperăm pe cei care nu au fost apți la meciul de marți și să îi avem la dispoziție în Colentina. Deocamdată, singura absență certă e cea a lui Mera. Sperăm ca la începutul săptămânii viitoare să intre în program normal cu echipa. Poate reveni în echipă Poparadu, s-a antrenat normal pe tot parcursul săptămânii. E un jucător cu experiență, are un rol foarte important în echipă și sperăm să ne folosim de serviciile lui în viitorul cât mai apropiat. În aceeași situație e și Marvin Schieb, s-a antrenat normal, e pe un drum bun și sperăm să fie cât mai repede alături de noi și în meciurile oficiale”, a mai spus „Conferențiarul”.

În altă ordine de idei, unul dintre componenții alb-violeților, Călin Jurj, a fost convocat la naționala U19 a României, pentru următoare acțiune, derulată în perioada 7-14 octombrie, care prevede și o „dublă” cu reprezentativa similară a Suediei.

„Nu poate decât să confirme încrederea pe care am avut-o atunci când l-am transferat. Mă bucur pentru el, e un jucător tânăr, de perspectivă, care își așteaptă șansa. O va primi atunci când integrarea lui în echipă se va produce. El a venit târziu, după ce a început campionatul și de aceea nu a făcut parte din lot decât la meciul cu Sepsi. Mai are mici probleme de adaptare, care sunt normale pentru un jucător tânăr. El a crescut foarte mult în ultimii doi ani, l-am urmărit personal, pentru că ne-am întâlnit de patru ori în meciuri oficiale cu cei de la CNP, pe lângă meciurile de pregătire și verificare pe care le-am disputat împotriva lor. E un jucător care mi-a atras atenția și mă bucur pentru convocarea pe care a primit-o”, a spus Cosmin Petruescu despre tânărul fundaș dreapta.

Partida Daco-Getica București – Politehnica Timișoara va avea loc sâmbătă, de la ora 11.00, pe stadionul „Juventus” din cartierul Colentina.