Politehnica Timișoara revine pe „Dan Păltinișanu”, cu ocazia jocului din etapa a 3-a a ligii secunde, cu Luceafărul Oradea. Alb-violeții sunt hotărâți să obțină victoria, după ce în primele două runde nu au acumulat niciun punct, iar asta pe fondul unui joc bun. Antrenorul Cosmin Petruescu așteaptă o nouă prestație solidă din partea elevilor săi, care să se concretizeze de această dată și pe tabelă.

„Va fi o partidă interesantă, în compania unei formații cu o prezență constantă în Liga a II-a. Se întâlnesc două echipe cu stări de spirit asemănătoare, dacă ne raportăm la pozițiile din clasament și la rezultatele din primele două etape, poate cu un ușor ascendent moral pentru Luceafărul, care are un punct acumulat, plus victoria cu 5-0 din meciul de pregătire pe care l-au jucat cu noi acum câteva săptămâni. Să nu uităm că jucăm pe teren propriu, iar la Timișoara mi-aș dori ca nicio echipă vizitatoare să nu fie considerată favorită!”, a declarat Petruescu. „Suntem încrezători că putem repeta evoluțiile bune din ultimele trei jocuri, două oficiale și unul de verificare. Dar de data aceasta îmi doresc ca această evoluție bună să fie concretizată și prin obținerea celor trei puncte puse în joc. Va trebui să facem tot ce depinde de noi și să găsim toate mijloacele pentru a ne apropia cele trei puncte”, a continuat antrenorul polist.

„Conferențiarul” și-a studiat minuțios adversarul de duminică, pe care îl vede imprevizibil, prin prisma tinereții lotului.

„Luceafărul e o echipă care, din anumite puncte de vedere, seamănă cu Politehnica. Și ei au avut parte de o remaniere destul de consistentă la nivelul lotului. Am observat că dispun de o serie de jucători tineri, de perspectivă. Faptul că după o înfrângere cu 4-0, au reușit să revină de la 0-2 cu Ripensia, demonstrează cât de imprevizibile pot fi aceste echipe, care au în componență jucători tineri și foarte tineri. Pot apărea fluctuații de randament, de la o repriză la alta sau de la un meci la celălalt. Luceafărul e o echipă preocupată de joc, construită în jurul lui Cristi Oros, un fundaș cu experiența ligilor superioare și a cupelor europene. La mijloc îl au pe Claudiu Codoban, un alt jucător cu prezențe la nivelul Ligii I. Nu în ultimul rând, îl au pe Vasile Pop, cel care în meciul amical ne-a și înscris patru goluri, fiind un jucător care poate face diferența în orice moment. Pe lângă acești trei jucători, mai e portarul Goia, cu o experiență și o talie bună, plus alți jucători mai tineri, dintre care unii au fost la Luceafărul și în sezonul trecut”, a mai spus Petruescu.

Timișorenii nu se vor baza în jocul de duminică pe Adrian Poparadu, în continuare accidentat, și nici pe tânărul Vlad Bîte, care va fi supus unei intervenții chirurgicale. În schimb, revine Cristian Scutaru, cel care a părăsit terenul pe finalul primei reprize la Petroșani, din cauze medicale.

„Mă bucur pentru Cristi Scutaru, pentru că s-a antrenat cu noi normal în a doua jumătate a săptămânii. E bine că nu a avut o accidentare gravă. Sperăm să nu apară ceva neprevăzut la antrenamentul de mâine. Indisponibil mai e și Poparadu, care se antrenează separat, precum și juniorul nostru, Vlad Bîte, care va lipsi o perioadă destul de lungă, din păcate, după intervenția chirurgicală pe care urmează să o suporte la genunchi”, a afirmat Petruescu.

Partida Politehnica Timișoara – Luceafărul Oradea va avea loc duminică, de la ora 18.00, pe stadionul „Dan Păltinișanu”.