Politehnica Timișoara va încheia runda inaugurală a Ligii a II-a, în compania Chindiei Târgoviște. Meciul va avea loc duminică, de la ora 15:30, pe stadionul „Dan Păltinișanu”, iar antrenorul Cosmin Petruescu speră să poată alinia cea mai bună formulă de start posibilă, în așa fel încât punctele puse în joc să rămână pe Bega.

„Starea de spirit e una pozitivă. Suntem nerăbdători și încrezători să începem un nou sezon. După cinci săptămâni de antrenamente și jocuri de verificare, le așteptăm cu nerăbdare pe cele oficiale. Întâlnim o echipă pe care calculele hârtiei o dau favorită, din două motive. Unul ar fi poziția ocupată în ediția trecută de campionat și al doilea e faptul că au pierdut foarte puțini jucători. Practic, din echipa care a jucat ultimul meci oficial, barajul cu FC Voluntari, a plecat doar Denis Ciobotariu. Din aceste motive, par favoriți. Dar în fotbal, calculele hârtiei nu respectă întotdeauna realitatea din teren. De aceea, prin prisma faptului că jucăm acasă, consider că echipa noastră este favorită”, a declarat Cosmin Petruescu despre jocul de duminică.

Tehnicianul polist a studiat în amănunt evoluția adversarului de duminică în perioada de pregătire, în care nu a cunoscut gustul înfrângerii și a marcat de 18 ori în șapte jocuri.

„Am urmărit evoluția lor în meciurile de verificare, în care au înregistrat șase victorii și o remiză. Adversarii pe care i-au avut au fost, de asemenea, de calitate, echipe de calibru. Am observat că au înscris foarte multe goluri, mai exact 18 în aceste jocuri amicale, primind în schimb 8 goluri. E o echipă foarte bună pe faza de atac. Mai mult ca sigur, și ei ne-au urmărit evoluțiile din perioada de pregătire. Fiind început de campionat, consider că e un meci deschis oricărui rezultat”, a mai spus Petruescu.

Partida va avea loc la ora 15.30, care s-ar putea dovedi incomodă pentru fotbaliști în special, în condițiile în care duminica se anunță a fi o zi caniculară. Cu toate acestea, „Conferențiarul” spune că nu va invoca temperatura ridicată în cazul unui rezultat nefavorabil.

„Nu prea avem noi, cei din staff-ul tehnic, ce să comentăm în privința programării jocurilor. Sunt decizii administrative care s-au luat la nivel național. Atâta timp cât totul e în folosul publicului, iar echipele sunt mai mediatizate și mai cunoscute la nivel național, consider că va trebui să ne adaptăm. Nu trebuie să folosim această oră de disputare ca un alibi. Cu siguranță, nu va fi ușor, ținând cont de temperaturile ridicate care se anunță pentru duminică. Dar dacă nu vom obține un rezultat pozitiv, ceea ce sperăm să nu se întâmple, cu siguranță nu vom da vina pe căldură. Nu ne-am antrenat la ora jocului, pentru că în filosofia mea, cele mai multe antrenamente le vom face dimineața. Mai puțin contează ora de disputare a jocului”,  a mai spus Petruescu.

În acest moment, întreg lotul polist e valid pentru confruntarea de duminică, o situație pe care Cosmin Petruescu o dorește neschimbată până la fluierul de start.

„Până la această oră, nu sunt probleme majore de lot. Sperăm să nu intervină nimic până la ora jocului. Cum e firesc, sunt mici probleme, jene dacă pot să le numesc așa, dar sper ca toate să se rezolve până la antrenamentul de mâine, în așa fel încât la jocul cu Chindia să putem alinia cel mai bun 11 posibil”, a explicat Petruescu.

Antrenorul Politehnicii a transmis un mesaj și suporterilor alb-violeți: „Îi așteptăm pe suporteri în număr cât mai mare la stadion. Le promitem pe această cale că vom face tot ce depinde de noi pentru ca la finalul jocului să ieșim de pe teren cu capul sus. Nu în ultimul rând, sperăm ca toate cele trei puncte să rămână la Timișoara”.

Partida Politehnica Timișoara – Chindia Târgoviște, din prima etapă a Ligii a II-a, va avea loc duminică, de la ora 15.30, pe stadionul „Dan Păltinișanu”.