Foto: Emanuel Titus Ilieși / Mediafax Foto

Politehnica Timișoara încheie mâine sezonul de toamnă din Liga a II-a. Alb-violeții primesc, pe „Știința”, replica Energeticianului Petroșani, formație pregătită de fostul antrenor al echipei de pe Bega, Bogdan Andone. Tehicianul actual al „studenților”, Cosmin Petruescu, a vorbit despre importanța confruntării de mâine cu trupa din Valea Jiului.

„O partidă de la care avem mari așteptări, în primul rând în ceea ce privește punctele puse în joc. Suntem conștienți cu toții, chiar am vorbit cu băieții că pentru a avea sărbători liniștite trebuie să câștigăm toate cele trei puncte. Suntem însă convinși că nu va fi o partidă ușoară, începând cu condițiile meteo, pentru că am văzut că mâine va ploua, și terminând cu valoarea echipei adverse. Una peste alta, suntem optimiști și trebuie să câștigăm, este obligatoriu pentru noi să obținem toate punctele puse în joc”, a declarat Petruescu.

Antrenorul polist a făcut și o scurtă analiză a adversarului de mâine: „Am văzut că au plecat o serie de jucători cu experiență, dar ei au avut un lot numeros și, în același timp, echilibrat valoric. Din punctul meu de vedere, locul pe care îl ocupă Energeticianul în acest moment nu este conform cu valoarea lotului. Au avut neșansă în foarte multe partide. Pe patronul lor (n.r Nicu Sarcină) îl cunosc destul de bine, știu că este un om ambițios, care își dorește să facă performanță. De asemenea, Bogdan Andone a antrenat la Timișoara, iar acolo și-a făcut treaba foarte bine. Sunt convins că și-au luat cele mai bune măsuri pentru a avea rezultatele dorite în sezonul de primăvară. Știu foarte bine ce își doresc și, din acest punct de vedere, cred că ne va aștepta o partidă dificilă. Îl au și pe Vlad Rusu, care este al doilea marcator al campionatului, cu 11 goluri. Știm absolut totul despre adversar, dar important este ceea ce vom face noi”.

Partida de pe „Știința” va prilejui o interesantă întâlnire cu fostul antrenor al Politehnicii, Bogdan Andone, cel care a condus echipa din vara lui 2017 până în luna martie a acestui an.

„Chiar am o relație foarte bună cu Bogdan, am comunicat și am dialogat foarte mult în această perioadă. Ne-am ajutat cu informații despre adversarii pe care urma să îi întâlnim și e unul dintre antrenorii cu care am discutat și colaborat în acest tur. Îl felicit pentru ceea ce a realizat acolo, știu că a preluat mai târziu echipa. Îi doresc succes, însă după această etapă. Adică de la anul!”, a declarat Petruescu.

În ceea ce privește absențele alb-violeților pentru jocul de mâine… „Chiar speram să evităm acest subiect… Din acest punct de vedere, este partida în care avem cele mai multe probleme de lot. Sunt nu mai puțin de 9 jucători pe care, dintr-un motiv sau altul, nu ne vom putea baza la meciul de mâine. Sunt jucători din toate compartimentele: Murariu, Nicolescu, Cherecheș, Poparadu, Schieb, Ghinescu, Popescu, Velici și Bănică. Chiar am fost puțin deranjat că, după meciul de la Târgoviște, am fost acuzați că am tras de timp. Ulterior, după diagnosticul medicului, s-a demonstrat că lucrurile nu au stat deloc așa. Nicolescu, în momentul în care a cerut intervenția medicului, suferise o fractură la degetul mare de la picior, nu s-a antrenat în ultimele zile și mai are nevoie de pauză aproximativ 2-3 săptămâni. Plămadă a ieșit cu contuzie și cu probleme la gleznă și așa mai departe… Important este însă jocul de mâine, pe care îl așteptăm cu nerăbdare și prin prisma rezultatului pe care l-am înregistrat etapa trecută, chiar dacă am pierdut la limită pe terenul liderului. Înfrângerea tot înfrângere rămâne. Suntem nerăbdători să ne luăm revanșa și să obținem mâine cele trei puncte”, a afirmat Petruescu.

Cosmin Petruescu s-a referit și la situația lui Gelu Velici, atacantul polist având, în cursul săptămânii trecute, o altercație pe pagina de Facebook a clubului cu un suporter.

„Velici e accidentat, suferă după meciul de la Brăila, iar următoarele partide le-a jucat cu injecție. Medicul echipei poate confirma acest lucru… Durerile au devenit apoi insuportabile și am decis că singura variantă în cazul lui este pauza. Discuția pe care a avut-o cu respectivul fan pe Facebook a avut-o după trei meciuri în care a lipsit. Deci el nu stă pe margine din cauza discuției pe care a purtat-o cu acel fan, ci din cauza problemelor medicale. Vom face o analiză după ce se încheie sezonul de toamnă, așa cum am promis. O analiză a tot ceea ce a însemnat activitate clubului Politehnica Timișoara în cele 23 de săptămâni care au trecut de la reunirea lotului. Nu vor fi ocolite nici rezultatele și nici activitatea în ansamblu a clubului” , a specificat Petruescu.

Partida Politehnica Timișoara – Energeticianul Petroșani, din cadrul etapei a 21-a a Ligii a II-a, va avea loc mâine, de la ora 14.00, pe stadionul „Știința”.