Politehnica Timişoara va porni la drum cu un nou staff tehnic în sezonul 2018/2019, al treilea consecutiv la nivelul ligii secunde. Clubul nostru a ajuns la un acord cu Cosmin Petruescu pentru postul de antrenor principal, funcție pe care o va prelua de la 1 iulie.

„E o provocare pentru mine și o recunoaștere a muncii mele din ultimii ani. Închei un proiect de patru ani la Lugoj și aștept cu nerăbdare să îl încep pe cel de la Politehnica, despre care sper să fie cel puțin la fel de lung. Momentan sunt la București, la cursurile pentru Licența PRO, nu am apucat să semnăm actele, dar avem un gentlemen’s agreement, iar o strângere de mână e mai importantă decât o semnătură pe contract”, ne-a declarat Cosmin Petruescu.

Născut la 18 octombrie 1977, Cosmin Petruescu a început fotbalul la CSS Lugoj şi a evoluat ulterior la Comprest Lugoj, Vulturii Lugoj, Auxerre Orşova şi Vulturii Pădureni. Şi-a început timpuriu cariera de antrenor, preluând în 2004 echipa Auxerre, mutată de la Orşova la Lugoj. Cu această formaţie a reuşit prima sa performanţă importantă ca tehnician, promovarea în Liga a II-a, la finele sezonului 2005/2006. În 2007 a ajuns la AC Recaș, formație cu care a reușit accederea în eșalonul al treilea, în 2009, iar în 2012 a promovat-o în Liga a III-a. În ultimii patru ani, a activat la Vulturii Lugoj (devenită între timp CSM Lugoj), formație care a fost, în fiecare sezon, una dintre protagonistele Ligii a III-a.

Petruescu a mai activat în două rânduri în fotbalul timișorean, cu o primă experiență la Poli II, pe care a pregătit-o în primele 12 etape ale ediția 2010/2011 ale Ligii a III-a. În 2012, odată cu mutarea echipei AC Recaș la Timișoara, a trecut în staff-ul nou-înființatei ACS Poli, fiind antrenor secund în mandatele lui Valentin Velcea și Aurel Șunda.

Mai multe detalii legate de viitorul staff tehnic și despre lotul de jucători vor fi comunicate în cadrul unei conferințe de presă ce va avea loc în a doua jumătate a acestei săptămâni.

Cosmin Petruescu e cel de-al cincilea tehnician care ocupă funcția de „principal” la Politehnica Timișoara de la demararea actualului proiect, din 2012. Predecesorii săi sunt Antonio Foale (cu două mandate), Paul Codrea, Sorin Brîndescu și Bogdan Andone.