Clubul nostru încearcă să atragă în continuare în proiectul Politehnicii oameni de calitate care înţeleg spiritul Timişoarei. După Paul Codrea, tot din această vară, un alt nume important din istoria recentă a fotbalului bănăţean va colabora cu Centrul de copii şi juniori alb-violet. E vorba de goalkeeperul Costel Pantilimon.

„Panti” va fi responsabil relaţii internaţionale pentru Centrul de copii şi juniori al Politehnicii. „Am vrut să mă implic strict pentru ceea ce înseamnă copii şi juniori. Să acord sprijinul meu Politehnicii şi domnului preşedinte Viorel Şerban. Mă pot implica în perfecţionarea aptitudinilor antrenorilor, dacă există şansa ca aceştia să meargă în Anglia sau în altă zonă în care pot ajuta prin relaţiile mele. Cu privire la ce înseamnă lucrul la copii şi juniori, dacă sunt copii talentaţi care considerăm că pot ajunge la un club sau într-un mediu mai puternic în străinătate, încercăm să-i trimitem la trialuri sau poate vom organiza competiţii între cluburi, cu grupe de la academiile echipelor la care am jucat”, a spus Costel Pantilimon despre noul său „job”. Fane e în continuare jucător activ, portarul în vârstă de 33 de ani a evoluat în prima parte a anului în Cipru, la Omonia, sub formă de împrumut de la Nottingham Forest, clubul de care aparţine în continuare.

Costel Pantilimon a fost atras în proiectul Politehnicii în mod natural după ce s-a lansat în fotbalul mare din oraşul nostru. „Eu am jucat la Timişoara. Parteneriatul acesta cu suporterii şi Universitatea Politehnica e modul meu de a ajuta. În general dacă mi se cere ajutorul din acest oraş eu accept. Ei mi l-au cerut şi de refuzat nu aveam cum să refuz. Plus că am mai avut discuţii cu domnul preşedinte Viorel Şerban… Plus că sunt ataşat de anumiţi băieţi cu care am jucat (n.n. Scutaru, Mera, Axente). Am fost colegi de-a lungul anilor. Am spus cu mare drag, nu o să mă dau niciodată înapoi dacă Politehnica va avea nevoie de un sprijin”, a precizat „Panti”.

Internaţionalul e convins că Timişoara menţine un potenţial imens pentru o construcţie solidă. „Atâta timp cât se cere ajutorul oamenilor care sunt sau au fost implicaţi în fotbal, cred că nu o să se lovească de un refuz. Toţi sunt dornici să ajute, important e să fie proiecte solide, serioase şi să ştii că oamenii vor într-adevăr să facă ceva. Este ceea ce am văzut eu personal, mai ales că am stat foarte aproape în ultima perioadă de oamenii implicați în organizarea academiei, care mi-au explicat şi am văzut despre ce este vorba… În mare parte eu spun că lucrurile se îndreaptă spre bine. Dacă vrei să găseşti oameni pasionaţi şi chiar profesionişti, sunt destul de mulţi. Cum s-a întâmplat cu aducerea lui Paul Codrea la Centru. În oraş încă se pot găsi oameni competenţi care pot sări în sprijinul proiectului. Toate vin încetul cu încetul”, a concluzionat Costel Fane Pantilimon.

Costel Fane Pantilimon s-a născut în data de 1 februarie 1987, la Bacău. Şi-a început cariera la localnica Aerostar, de unde a fost transferat la FC Politehnica Timişoara. După evoluţiile excelente pe Bega, inclusiv în preliminariile Champions League, longilinul goalkeeper (2,03 metri) a ajuns la Manchester City în vara lui 2011. Cu „cetăţenii” a fost campion în două rânduri, a cucerit Cupa Ligii o dată şi de două ori Super Cupa. A mai jucat în Premier League pentru Sunderland şi Watford. De aici următoarea sa bornă a fost elita Spaniei, evoluând pentru Deportivo La Coruna în prima parte a stagiunii 2017-18. A urmat apoi mutarea la Nottingham Forest, în Championship (L2 Anglia), club de mare tradiţie de care aparţine şi acum. În prima parte a anului a fost împrumutat la Omonia, în Cipru. Pentru echipa naţională a României „Panti” a înregistrat 27 de selecţii, făcând de asemenea parte din lotul pentru Euro 2016!