© Politehnica Timişoara

Un transfer între echipe studențești. De la ”U” Cluj, Cristian Ene trece la Politehnica. Este un nou jucător cu numele de Ene împrumutat de Viitorul Constanța în alb-violet. Este, ca și Mihai Ene: jucător ofensiv de zonă centrală; crescut la Academia lui Gică Hagi; fost internațional de juniori; fost campion național de juniori cu Viitorul; a jucat în Liga de Tineret UEFA; încă nu a debutat în Liga I; împrumutat în sezonul de toamnă 2018 în Liga a II-a, la o nouă-promovată de tradiție, cu trofee și participări în cupele europene în palmares.


Cristian Ene este vârf de atac, s-a născut la 29 iulie 1997, la Tulcea. A făcut junioratul la Viitorul, într-o generație cu Dragoș Nedelcu, Cicâldău și Cristian Manea. A jucat în două ediții ale Ligii de Tineret UEFA (în total în 8 meciuri, marcând două goluri), 2015/16 și 206/17. În ultima dintre ele, când dobrogenii s-au calificat în optimi, unde au fost eliminați de Porto, Ene a jucat în toate cele 6 meciuri (fiind titular în cinci), înscriind cu Zürich și FC Copenhaga, și fiind deseori simultan în teren cu Mihai Ene.

Pentru seniorii Viitorului a jucat în două meciuri oficiale, ambele în sezonul 2017/18 al Cupei României și marcând o ”dublă” cu CSM Școlar Reșița (4-2 în deplasare). În Liga I a fost o dată rezervă, în 2017. A fost internațional de juniori U19, înscriind trei goluri în preliminariile Euro 2016 la această categorie de vârstă.

În sezonul de toamnă al acestei ediții a ligii secunde a disputat 9 meciuri pentru ”U” Cluj (la care fusese împrumutat în iarna anului trecut), marcând un gol, când a deschis scorul în deplasarea cu Pandurii (scor final 5-1). A evoluat și contra Politehnicii (1-0 pentru alb-violeți pe ”Dan Păltinișanu”), ca titular, schimbat la pauză.