Unul dintre cele mai sonore transferuri realizate de Politehnica în pauza de iarnă e Cristian Scutaru. Fundașul care va împlini 31 de ani în luna aprilie a sosit de la UTA, la care a petrecut o jumătate de an, timp în care a apucat să evolueze de două ori împotriva Chindiei Târgoviște, formație pe care alb-violeții o vor întâlni mâine, pe „Știința”, în prima etapă din 2018.

„Ne așteaptă un meci destul de dificil, pentru că ne-am pregătit toată iarna mai mult pe terenuri sintetice, iar cu ploile din această săptămână cred că suprafața de joc va fi foarte dificilă. Această situație va fi nu doar pentru noi, ci și pentru Chindia, care are o echipă puțin mai tehnică. I-am întâlnit de două ori în acest sezon cu UTA și am văzut care e stilul lor de joc. Oricum, noi ne-am pregătit foarte bine și sper să câștigăm sâmbătă”, consideră Scutaru.

În tricoul UTA-ei, Scutaru i-a învins de două ori pe dâmbovițeni în actualul sezon, 1-0 în deplasare în runda inaugurală, și 2-1 în retur, la Șiria.

„Mi-au lăsat o impresie plăcută. În tur, când al jucat la Târgoviște, a fost o căldură insuportabilă, ei au jucat destul de bine, dar chiar și așa noi am reușit să ne impunem cu 1-0. În retur am avut șansă, pentru că vremea a fost o vreme favorabilă nouă, a nins, iar terenul a fost cum a fost…”, a afirmat Scutaru.

Fundașul originar din Reșița se bucură de revenirea la Timișoara, unde speră să ajute echipa să facă pasul spre primul eșalon, acolo unde și-a dorit să ajungă, la începutul acestei stagiuni, cu rivala UTA.

„Am o impresie foarte bună. Oricum, eram la curent cu tot ceea ce se întâmplă aici, la Politehnica, de cum se fac lucrurile. Am plecat dezamăgit de la UTA, dar asta e viața. Totul m-a dezamăgit… M-am dus în vară la Arad pentru proiectul pe care îl aveau, m-am gândit că putem promova mai ușor. Am văzut ce transferuri făcuseră înainte să vin eu acolo și m-am gândit că e cea mai ușoară cale pentru mine de a mă întoarce în prima ligă. Din păcate, n-a fost să fie, a fost un eșec pentru mine… Dar, la ora actuală, Politehnica are șanse mari de a promova în Liga I. astfel că sunt încrezător că voi reuși aici”, a mai spus stoperul polist.

Cristian Scutaru a vorbit și despre duelul din teren cu fostul său coleg de la UTA, Daniel Florea, trecut între timp chiar la Chindia Târgoviște.

„Sper să am o evoluție cât mai bună și să nu îi dau nicio șansă să aibă realizările pe care le-a avut la Arad. Sper să îl încurc cât mai mult. Nu am discutat cu el, nu-mi place să discut cu foști colegi înaintea meciurilor. Aștept să treacă jocul și apoi vom vorbi”, a mai spus Scutaru.

Partida Politehnica Timișoara – Chindia Târgoviște, din runda a XXII-a a ligii secunde, va avea loc mâine, de la ora 12:00, pe stadionul „Știința”. Meciul va fi televizat pe Digi Sport 1.