Politehnica Timișoara a perfectat prima mutare pe piața transferurilor din această iarnă. Cristian Scutaru a semnat astăzi cu alb-violeții, alături de care se pregătește de la începutul acestei săptămâni.

Cristian Scutaru s-a născut la 13 aprilie 1987 la Reșița. A început fotbalul în localitatea natală, la CSM, după care a trecut la Jiul Petroșani. A ajuns la Timișoara în 2005, la vârsta de 18 ani, fiind jucătorul lui Poli până în 2012. În această perioadă, a disputat 59 de meciuri și a înscris patru goluri pentru prima echipă. De la alb-violeți a fost împrumutat la CFR Timișoara, CSM Reșița și Inter Clinceni. În cariera sa, Scutaru a mai evoluat la Dinamo București și ACS Poli, la formația timișoreană petrecând patru ani, din 2013 până în vara anului trecut.

În sezonul de toamnă a evoluat la UTA, unde a fost unul dintre cei mai utilizați jucători, cu 1546 de minute bifate, fiind depășit doar de Marius Curtuiuș și Bogdan Burlă. În cele 18 meciuri disputate în acest sezon pentru gruparea de pe Mureș, a reușit să înscrie un gol.

Pe site-ul de specialitate transfermarkt.de, Cristian Scutaru e cotat la 250.000 de euro, cea mai bună cotare având-o în 2012, în anul transferului la Dinamo, 700.000 de euro. De asemenea, noul fundaș al Politehnicii a fost internațional de juniori al României Pentru reprezentativa U17 a disputat 9 meciuri și a marcat un gol, iar la U19 a bifat trei selecții și a marcat o dată.

Cristian Scutaru se pregătește sub comanda lui Bogdan Andone de la începutul acestei săptămâni, bifând și primele 45 de minute ale amicalului susținut miercuri de alb-violeți, cu gruparea sârbă Vulturul Grebenac.