POLI a întâlnit în etapa cu nr. 14 pe Dunărea Călărași, o echipă care vine după un sezon în prima ligă și care are în componență mai mulți jucători care au jucat la diferite echipe din primul eșalon. A fost o săptămână grea pentru alb-violeți, care au venit după eșecul din derby-ul cu UTA și la câteva zile distanță au rămas fără antrenorul principal, Mugur Gușatu, care a ales să părăsească echipa noastră din motive personale. Meciul s-a terminat la egalitate, 1-1, care nu prea avantajează niciuna dintre echipe, având în vedere situația din clasament.

©️ Emanuel Titus Ilieși

Pentru acest meci, cel care a pregătit echipa noastră și care a condus-o de pe margine este antrenorul secund Toni Foale, care a mai fost în această postură acum două sezoane. Toni a ales sa înceapă într-un deja clasic 4-2-3-1, cu o singură modificare față de meciul de la Arad – Ungureanu în locul lui Manea. Oaspeții, conduși de pe margine de experimentatul Cristi Pustai, au evoluat într-o formula 4-5-1, care de multe ori se transforma într-un 4-4-2.

Prima repriză a început cu un ritm bun, destul de alert, însă fazele periculoase de poartă au cam lipsit. În minutul 25 a avut loc cea mai controversată fază a meciului, când centralul Flueran a acordat un penalty foarte ușor, după o pătrundere în careu a fundașului dreapta al oaspeților, Sîrbu, care și-a prelungit prea mult o minge și apoi a căzut spectaculos de lângă Ignea. Deși nu suntem specialiști, o opinie putem avea și reluările de pe transmisia live a meciului, de pe canalul nostru de YouTube, arată că nu a fost vreun contact între mijlocașul nostru și fundasul advers. Bogdan Șandru, fundașul central al oaspeților și căpitanul echipei, este cel care a executat penalty-ul, calm și sigur în stânga lui Contra și Dunărea conducea cu 0-1, în minutul 26. Chiar după repunerea mingii de la centrul terenului, POLI a încercat să egaleze rapid și a beneficiat de o lovitură liberă din lateral dreapta, în urma unui fault asupra lui Popescu aproape de colțul terenului, iar mingea trimisă bine de Cherecheș este scoasă de sub bară de Calancea, portarul oaspetițor. La nici 2 minute distanță, o altă lovitură liberă pentru POLI, de data aceasta din partea dreaptă, este executată de Ungureanu în careu și mingea este reluată cu capul imprecis de Mera, dintr-o poziție bună. A urmat o perioadă de joc nu tocmai bună pentru noi, dar chiar și așa, POLI a mai avut două situații de gol, prima prin Cherecheș, care a reluat cu capul peste poartă din careul mic și apoi prin Ungureanu, care a primit o așezare de la Schieb pe linia de 16 metri, mingea a părut că-i sare, și-a preluat-o pe stângul și a șutat slab pe lângă, dintr-o poziție excelentă. Oaspeții au mai avut și ei două situații periculoase, care însă au fost rezolvate de defensiva noastră.

© Leczki Józsi

În repriza a doua, POLI a ieșit mai hotărâtă de la vestiare și jocul s-a schimbat față de prima repriză. Băieții noștri au mutat liniile mai sus și au inceput să controleze meciul, au forțat în special pe banda stângă, acolo unde Cherecheș și Schieb au făcut un joc bun și au conlucrat foarte bine. Golul egalării a venit relativ repede, în minutul 53, după o acțiune a lui Axente în partea stângă a careului advers, apoi s-a întors cu mingea și i-a pasat lui Ignea undeva pe la 22-23 de metri, iar acesta a șutat puternic și cu efect pe mijlocul porții, păcălindu-l pe Calancea, care voia să se arunce în dreapta sa. 1-1 și POLI mai avea la dispoziție încă aproximativ 40 de minute pentru a forța victoria. Prima noastră ocazie de după golul egalizator a fost a lui Axente, care a reluat din 7-8 metri pe lângă poartă o centrare a lui Schieb, încercând o execuție pretențioasă. Oaspeții au fost pentru prima dată periculoși în minutul 61, când Boboc a șutat frumos la colțul lung înspre vinclu și Contra s-a întins și a respins excelent. În minutul 71,Toni Foale a forțat victoria, introducând un al doilea atacant, pe moldoveanul Zabun în locul lui Ungureanu. În minutul 72, urma să asistăm la cea mai mare ocazie a meciului, când Cherecheș a centrat perfect o lovitură liberă din partea stângă, i-a pus mingea pe cap lui Mera și acesta a reluat cu capul în bară, iar mingea a sărit apoi în colțul opus de unde a fost respinsă în corner de oaspeți. Ocazie imensă pentru POLI! Două minute mai tarziu, Calancea era pe cale să facă o gafă mare, când era să-l salte o minge centrată cu exteriorul în careu de Ignea, dar într-un final a reușit s-o respingă. În minutul 75, Zabun primește o minge la marginea careului de la Axente, își fentează un adversar, își face mingea pe stângul și șutează sub bară de la 17 metri, dar Calancea are o intervenție bună și respinge în corner. În minutul 78, Mera a avut o nouă ocazie, de data aceasta o centrare din corner fiind reluată pe lângă poartă cu capul. Imediat după aceasta fază, Manea intră în locul lui Schieb. În minutul 85, oaspeții au și ei o ocazie bună de a înscrie, când Toma a șutat la colțul lung de la aproximativ 12-13 metri lateral dreapta, iar Contra a avut o intervenție foarte bună și a reușit să respingă cu mâna. Până la finalul meciului, POLI a avut mai multe cornere și centrări în careu, Scutaru și Manea mai având două situații de a înscrie cu capul, plus o solicitare de penalty a lui Mera, însă arbitrul a văzut bine faza și a lăsat jocul să continue.

©️ Leczki Józsi

S-a terminat 1-1, după un meci în care POLI a evoluat mai slab în prima repriză, însa cu o evoluție bună în cea de-a doua. Din păcate, acest rezultat ne situează pe o poziție retrogradabilă, deloc confortabilă și care nu ne face cinste. Nu știm cum s-ar fi desfășurat meciul dacă nu s-ar fi acordat acel penalty controversat, însă chiar si așa, POLI a avut situații foarte bune de a câștiga meciul. Deși se vede o îmbunătățire evidentă a jocului ofensiv față de începutul campionatului, în continuare ne lipsesc golurile. Stăm bine defensiv, suntem o echipă solidă, avem a doua cea mai bună apărare din campionat la goluri încasate, însă acest lucru nu este suficient, mai trebuie să dăm și goluri. Am dori să remarcăm jocul bun al lui Contra, care arată o mare siguranță pentru vârsta lui și s-a descurcat excelent în situațiile dificile, oferind siguranță defensivei. De asemenea, trebuie sa remarcăm cuplul de pe banda stângă – Cherecheș și Schieb, și bineînteles cuplul de fundași centrali – Mera și Scutaru.

Pentru POLI urmează o deplasare dificilă la Ploiești, cu Petrolul. Sperăm într-o evoluție bună, dar și mai mult, sperăm să ne întoarcem de acolo cu un rezultat pozitiv.

HAI POLI!

Politehnica: M. Contra – Jurj, Mera (cpt.), Scutaru, Cherecheş – Ignea, Dros – Popescu, Ungureanu (72, Zabun), Schieb (79, Manea) – Axente.
Rezerve: Murariu – Coadă, Vidrăsan, D. Radu, Trip, Zabun, Manea
Antrenor: Antonio Foale

Dunărea Călăraşi: Calancea – Sîrbu (76, Sabangeanu), Şandru (cpt.), R. Crişan, Mendy – Boboc, Honciu (83, Moise), Tudoran (56, Preoteasa), Ekollo, Toma – Rusu.
Rezerve: Krell – Gliga, Ozcan, Marrone, Sabangeanu, Moise, Preoteasa.
Antrenor: Cristian Pustai

Arbitri – Viorel Nicuşor Flueran (Craiova) şi asistenţii Cristian Daniel Ilinca (Craiova) & Gheorghiţă Bălan (Piteşti). Rezervă: Mircea Ardelean (Arad),