Bucurie. Asta au simțit la finalul meciului cei aproximativ 1000 de poliști prezenți pe stadionul Ştiința. POLI ne-a adus în sfârșit o bucurie în meciurile de acasă, obținând prima victorie pe teren propriu din acest sezon. Și ce bucurie – o victorie la 3 goluri diferență, împotriva unui adversar care în acest acest sezon al ligii a 2-a are ambiții de promovare. Împinși de la spate pe toată durata meciului de minunata noastră galerie, băieții au confirmat forma bună pe care au arătat-o etapa trecută la Severin și ne-au dăruit o victorie care mai îndulcește debutul slab de sezon. A fost un meci între două echipe de tradiție, iar oaspeții noștri au fost incurajați și ei de un mic grup de suporteri.

Descătușare. Poate acesta este cuvantul cel mai potrivit după seria proastă de 7 meciuri la rând fără gol marcat, inclusiv cel din Cupa României. Spuneam după meciul pe care l-am avut cu Reșița acasă, că jocul bun arătat de băieți ne dă speranțe pentru etapele viitoare și că vor veni și victoriile. Iată că odată cu jocul bun au venit și succesele, pentru prima dată în acest campionat am reușit să legăm două victorii la rând și mai mult de atât, să câștigăm la 3 goluri diferență ambele partide. 7 goluri în două etape, după ce în precedentele 6 etape n-am înscris deloc. Nu știu câți dintre noi ne-am fi așteptat la așa ceva, însă suflul nou adus de Mugur Gușatu, corobarat cu schimbarea de atitudine care s-a văzut în jocul nostru, începe să aducă și rezultatele mult așteptate.

Cronica meciului:

Mugur Gușatu a fost nevoit să facă schimbări în echipa de start față de meciul din etapa trecută câștigat la Viitorul Pandurii, deoarece Rareș Murariu și Alin Manea n-au fost recuperați în urma unor accidentări, iar Călin Popescu a fost convocat la lotul național U19. De notat și absența lui Bogdan Vasile, accidentat și el. Astfel, în primul 11 și-au facut loc Mario Contra, Marvin Schieb și Denis Radu, un junior al clubului nostru care nu are nici 17 ani și care a fost introdus pentru prima dată ca titular! Guși-gol a suprins și-n același timp a arătat că are curaj optând pentru o astfel de soluție, iar puștiul nostru a confirmat încrederea arătată de antrenorul nostru și a făcut un joc bun, în care a respectat foarte bine planul tactic. De notat și prezența pe bancă a moldoveanului Zabun, un jucător care până acum doar s-a pregătit cu echipa noastră și a așteptat o perioadă destul de lungă pentru a primi dreptul de joc, fiind jucător extra-comunitar. De asemenea, pentru prima dată în acest sezon, a luat loc pe banca de rezerve și juniorul Borbei. POLI a început meciul într-o clasică formula 4-2-3-1, în care băieții au arătat o foarte bună agresivitate pe faza defensivă, au jucat foarte bine din punct de vedere tactic și au profitat la maxim de fazele fixe și situațiile avute.

Jocul în sine nu a fost foarte spectaculos și nu au fost foarte multe faze de poartă, a fost un joc tactic în care ambele echipe au părut a fi mai interesate de rezultat. Argeșenii au avut o primă situație mai periculoasă în minutul 2 în urma unui corner, însă mingea a fost respinsă bine de fundașul nostru stânga, Cherecheș. Și POLI a avut apoi două situații destul de bune, prima în minutul 7 prin Marvin Schieb, care a driblat un adversar în partea stângă și a centrat în careu pentru Axente, care nu a reușit să reia spre poartă dintr-o pozitie bună, iar a doua în minutul 12 prin Ungureanu, care a avut o incursiune bună în careu, dar a întârziat finalizarea și a fost blocat de fundașii adverși.

©️ Leczki Józsi

1-0, gol POLI: Minutul 19 a adus deschiderea de scor, în urma unui corner. Acțiunea de la care a pornit această fază a fost foarte frumoasă, când băieții au reușit o acțiune de atac cu 16 pase consecutive, finalizată cu șutul lui Cherecheș care a fost blocat cu capul de Dănescu, fundașul piteștean. În urma cornerului rezultat, care a fost bine bătut de Ungureanu, portarul advers Agachi trece pe sub minge și Mera o împinge în poartă din cădere, în ciuda încercărilor disperate ale argeșenilor de a o respinge, însă au reușit acest lucru doar după ce mingea a trecut un metru de linia porții. Tușierul arată centrul terenului și e 1-0 pentru POLI! Mera sărbătorește cu fanii din galerie deschiderea de scor și totodată primul gol din acest sezon în meciurile de pe teren propriu.

După golul marcat, POLI s-a retras și a așteptat atacurile adversarului, sperând să-i surprindă pe contraatac. Axente s-a zbătut mult, încercând să câștige duelurile cu fundașii adverși, dar de cele mai multe ori a fost prea izolat. Oaspeții au avut mai mult posesia și au incercat să desfacă excelenta noastră defensivă, dar n-au reușit să pună în pericol poarta apărată de Contra, singura fază mai notabilă fiind în minutul 40, când în urma unui corner, Barbu șutează în coechipierul său Panait, iar mingea este îndepărtată de fundașii noștri.

Repriza a doua a continuat în aceleași coordonate de după marcarea golului nostru, Argeș-ul a încercat în zadar să desfacă defensiva noastră, foarte bine condusă de Mera si Scutaru, iar ocaziile de poartă au lipsit la ambele porți.

Meciul s-a mai animat pe final, când POLI a înscris încă două goluri și piteștenii au fost un pic mai periculoși pe faza ofensivă.

©️ Leczki Józsi

2-0, gol POLI: minutul 74 a adus o nouă fază fixă pentru noi, când excelentul Cristi Dros a fost faultat în partea stângă, iar ‘’John’’ Ungureanu a bătut bine lovitura liberă in careul de 6 metri, pentru cine altul (?!) decât căpitanul Ioan Mera, care se înalță excelent cu 3 adversari în spate (2 fundași plus portarul) și înscrie cu o lovitură de cap puternică! Încă un gol care se pare că a devenit specialitatea casei!

A urmat o scurtă perioadă în care Argeșul a fost ceva mai periculoasă, prima dată în minutul 78 când Panait nu a reușit să împingă din colțul careului de 6 metri o centrare venită dintr-o lovitura liberă, iar cea mai mare ocazie de gol a piteștenilor a venit în minutul 81, în urma unei aruncări lungi de la margine, Mera îl scapă din marcaj pe Buhăescu și acesta șutează în brațele lui Contra, dintr-o pozitie foarte bună. În minutul 88 își face debutul în tricoul Politehnicii și moldoveanul Artiom Zabun.

3-0, gol POLI: în minutul 92, Axente se descurcă excelent în colțul terenului, tatonat fiind de 2 adversari, centrează bine la colțul lung pentru Coadă, care încearcă o semi-foarfecă și mingea ajunge în careul de 6 metri la Zabun, care înscrie sub bară și astfel își face un debu cu gol în tricoul alb-violet.

©️ Leczki Józsi

Finalul aduce bucuria în rândul suporterilor noștri și împreuna cu băieții din teren, au celebrat victoria meritată obținută astăzi. Ne-au lipsit aceste momente de după meciuri și sperăm că vor fi tot mai dese. Iată că după un start de sezon mai puțin reușit, cu multe ezitări, temeri și semne de întrebare, lucrurile încep să se îndrepte și privim cu mai mult optimism și speranță pentru ceea ce urmează. Felicitări tuturor celor implicati, pentru un sfârșit de săptămană în care POLI ne-a făcut fericiți.

HAI POLI!

Politehnica Timisoara – FC Argeş 3-0 (1-0)
Au marcat: Mera (18, 74), Zabun (90+2)

Politehnica: M. Contra – Jurj, Mera (c), Scutaru, Cherecheş – Dros, Ignea – D. Radu (90+1, Trip), Ungureanu (79, Coadă), Schieb (88, Zabun) – Axente. Rezerve: Borbei – Piţigoi, Ad. Lazăr, Vidrăsan. Antrenor: Mugur Guşatu.

FC Argeş: Agachi – Dănescu, Motroc, Şerbănică, Tofan – Panait, Brânzan (81, R. Matiş), I. Şerban (71, Blejdea), Grecu – C. Barbu (46, Alexe), Buhăescu (c). Rezerve: O. Popescu – Oancea, N. Popescu, Turda. Antrenor: Nicolae Dică.