Într-o după-masă superbă de septembrie, tribunele arenei Știința au fost umplute de fanii alb-violeți și de cei aproximativ 80 veniți de la Reșița. Din păcate, Politehnica a remizat din nou acasă, din nou 0-0, din nou fără gol marcat, însă am văzut o atitudine mai bună și multe plusuri față de partidele anterioare.

Poli a început într-o formulă 4-2-3-1, a forțat încă din primele minute atacând încontinuu, cu speranța unui gol marcat rapid. Minutul 2 aduce deja prima situație periculoasă, când Jurj a avut o acțiune pe partea dreapta, a pasat înapoi la marginea careului de 16 metri și Alin Ignea a șutat din prima, însă din păcate peste poarta reșițenilor. În minutul 4, a încercat poarta și Dros cu un șut din afara careului, însă reținut de Zimmermannn. După primele 10 minute, reșițenii au echilibrat meciul, însă fără a pune în pericol poarta lui Murariu. În minutul 18, după o serie de 7-8 pase consecutive, mingea ajunge la Axente care își crează un culoar și șutează la poartă de la 22-23 de metri, însă peste poartă.

Față de celelalte jocuri, băieții noștri au arătat o atitudine mult mai bună, au avut mai mult posesia, fundașii laterali au urcat foarte mult încercând să împingă jocul spre poarta adversă, mijlocașii s-au mișcat mult încercând să găseasca spații în jumătatea adversă, Manea a intrat deseori în centru schimbând poziția cu Ungureanu, însă din păcate golul și marile ocazii au lipsit. Minutul 42 a adus poate cea mai mare ocazie a primei reprize, când Cherecheș l-a deschis în adâncime pe Popescu, acesta l-a driblat pe Acka, a centrat în fața porții, însă Manea nu a reușit sa împingă mingea cu capul. Faza a continuat, reșițenii au reușit să respingă mingea undeva la 35 de metri de poartă, Mera a recuperat și i-a pasat lui Ungureanu, iar acesta a șutat la colțul lung de la aproximativ 20 de metri lateral dreapta, însă puțin pe lângă poarta apărată de Zimmerman.

În repriza a doua, Mugur Gușatu a mutat tactic, schimbând pozițiile mijlocașilor de bandă – Popescu a trecut pe dreapta, iar Manea in stânga. Ca și-n prima repriză, Poli a început presând poarta adversă, având două cornere încă din primele minute, însă fără ocazii notabile. Minutul 53 aduce și prima mare ocazie pentru Poli, când Manea primește în centru, trece ușor de un adversar, pasează în stânga la Cherecheș, care preia în careu și șutează puțin peste poartă. Reșițenii au făcut prima schimbare în minutul 56, când au mutat ofensiv prin intrarea fostului jucător al Politehnicii, Gelu Velici. Poli a continuat să preseze mai mult poarta adversă, Popescu a avut două acțiuni bune, însă de fiecare dată a fost blocat în interiorul careului, iar reșițenii au pus rareori în pericol poarta lui Murariu, singura fază mai notabilă fiind un corner la care Murariu a ieșit bine și a respins.

Mugur Gușatu face și el prima schimbare în minutul 60, introducându-l pe Schieb în locul lui Ungureanu. Manea a trecut în centru ca al doilea vârf, iar Schieb a intrat ca mijlocaș stânga. O schimbare bună a lui Mugur Gușatu, jocul a avut mai multă viteză și s-a atacat mai direct poarta reșițenilor. Însă minutul 64 aduce parcă de nicăieri o ocazie foarte mare a reșițenilor, care centrează din partea stânga prin Dat, Murariu nu se înțelege cu fundașii centrali și scapă mingea, iar nou intratul Coman se trezește cu mingea pe cap, însă Murariu reușește să revină și să respingă. În minutul 67, Schieb driblează excelent 2 adversari în centru, îi pasează în stânga lui Axente, care preia mingea, avansează în viteză în careu depășindu-și adversarul și sutează de la 7-8 metri în plasa laterală. Ocazie mare de gol pentru Politehnica!

Băieții noștri au continuat să atace poarta adversă, Manea și Schieb au schimbat deseori pozițiile, însă din păcate a lipsit acea finalizare sau sclipire care să deblocheze această pasă proastă și presiunea de a înscrie după o perioadă atât de îndelungată. Popescu are din nou o acțiune bună, intră în careu și nu șutează la poartă, preferând o pasa la Axente, care era deja blocat de un adversar. Minutul 75 aduce din nou o bună situație de a înscrie pentru Poli, când Scutaru recuperează excelent o minge la centrul terenului, îi pasează lui Manea și acesta intră bine în centru, șutează la poartă de la 16 metri, însă peste poartă. N-au trecut nici 2 minute și Popescu e angajat în adâncime în careu, dar este blocat exact în momentul șutului, la 9 metri de poartă. Din nou o situație bună de a inscrie! Și Dros a avut o foarte bună ocazie de a marca, când a șutat bine de la aproximativ 22 de metri, însă Zimmermann a respins excelent. Băieții au continuat să preseze în cautarea golului care să aducă cele 3 puncte, însă fără alte mari ocazii până la finalul meciului.

Din păcate s-a terminat 0-0 și seria proastă continuă, fără victorie și gol marcat de 6 etape. Am văzut o atitudine mult îmbunătățită a băieților, am văzut determinare, mult mai multe acțiuni și faze de poartă, însă din păcate n-am văzut acel gol care să aducă descătușarea și să spargă acest blocaj psihic. Sperăm ca jocul bun de astăzi să aducă golurile și victoriile în etapele viitoare.

Hai POLI!

Politehnica Timișoara v. CSM Reșița 0-0

Politehnica Timișoara: Murariu – Jurj, Mera (c), Scutaru, Cherecheș – Ignea, Dros – Manea, Ungureanu, Popescu – Axente.

Rezerve: Contra – Vidrăsan, Lazăr, Pițigoi, Trip, Coadă, Schieb.

Antrenor: Mugur Gușatu.

CSM Reşiţa: Zimmermann (c) – Acka, Ehmann, Vlădia, Vădrariu – Poiană, Săulescu, Danci, Cristea, Dat – Ene.

Rezerve: Horvat – Velici, Banac, G. Lazăr, Vasiu, Cioablă, Coman.

Antrenor: Leontin Doană

Arbitru de centru – Dan Florin Dreve (Cluj-Napoca); asistenți: – Cosmin Vătămanu şi Mihăiţă Necula (ambii din Bucureşti).

Stadion: Stiinta

Spectatori: 1500