În etapa intermediară de astăzi, POLI s-a deplasat la Gara Mică, pe stadionul Electrica, pentru întâlnirea cu concitadinii noștri de la Ripensia. Partida care a început de la ora 14, a strâns în tribune aproximativ 1200 de suporteri, grosul fiind reprezentat de suporterii noștri, care s-au poziționat la tribuna a 2-a. Meciul s-a terminat la egalitate, 1-1. Axente a deschis golul pentru POLI în minutul 30, iar gazdele au egalat în minutul 43, prin Apro, din penalty. A fost un meci disputat, iar vântul puternic a influențat jocul ambelor echipe. POLI a avut ocaziile mai mari în ambele reprize, iar per total putem spune că a fost echipa mai bună și că astăzi s-au pierdut două puncte mari.

Octavian Benga, la al 2-lea meci pe banca Politehnicii, a început în clasicul 4-2-3-1, care deseori se transforma în 4-3-3. Datorită absențelor din lotul nostru, antrenorul nostru a fost nevoit să facă câteva modificări în 11-le față de etapa trecută – în poartă Mario Contra i-a luat locul lui Murariu, Ionuț Coadă a evoluat fundaș central în locul lui Scutaru, accidentat pentru acest meci, Ungureanu, recuperat după accidentarea suferită în meciul cu FK Csikszereda, a evoluat în flancul stâng, în locul accidentatului Marvin Schieb, iar Vidrăsan a fost folosit mijlocaș central, deoarece Alin Ignea a evoluat mai avansat, în spatele lui Axente.

Meciul a început cu Ripensia atacând la poarta dinspre fostul stadion UMT și a dominat ușor din punct de vedere al posesiei, construcția alb-violeților fiind îngreunată de vântul care a bătut puternic. Gazdele au încercat să desfacă defensivă noastră, dar singurele modalități prin care au reușit să pună în pericol poarta noastră au fost șuturile de la distanță, cel mai periculos fiind al lui Popovici, în minutul 27, care a șutat din voleu de la aproximativ 25 de metri, dar Contra s-a întins bine și a respins în lateral. Cu două minute înainte, POLI a pus presiune la poarta Ripensiei prin 3 cornere consecutive, bătute foarte bine de Ignea, la primele două fundașii gazdelor reușind să respingă din situații foarte dificile. Deschiderea scorului a avut loc în minutul 30, când Popescu a avut o acțiune pe partea dreaptă, i-a pasat în adâncime lui Axente, care a reușit o actiune de aproximativ 30 de metri, a intrat în careu fiind tatonat de Tînc, fundașul gazdelor, iar de la aproximativ 8-9 metri lateral dreapta, a șutat la coltul scurt pe lângă portarul gazdelor și POLI conducea cu 0-1! La 3 minute distanță, POLI a fost la un pas să-și dubleze avantajul, când Alin Ignea nu a profitat de o minge respinsă greșit de fundașii gazdelor și a șutat cu stângul, foarte puțin peste poartă. Ocazie mare pentru POLITEHNICA!

Minutul 41 a adus cea mai controversată faza a meciului și o decizie foarte discutabilă, când după un atac pozițional al Ripensiei, arbitrul de centru a arătat punctul cu var, după un duel dintre Mera și Voinea. Cei doi s-au îmbrâncit evident, Voinea l-a tras în mai multe rânduri de tricou pe Mera, încercând să-și găsească o poziție favorabilă, iar Mera a fost penalizat pentru modul în care s-a descotorosit de atacant. De remarcat că centralului i-a scăpat această faza, el fiind atent la joc, deoarece mingea era disputată la cel puțin 15 metri distanță de locul unde a avut duelul, ba chiar centralul acordând și un fault în atac la Coadă. Arbitrul de rezervă este cel care l-a informat pe central despre ce s-a întâmplat în careu și a dictat penalty. Spiritele s-au încins, decizia a fost îndelung constestată, însă arbitrul a fost de neclintit și gazdele au transformat lovitura de pedeapsă prin Apro, egalând situația de pe tabela de marcaj, 1-1.
Repriză secundă a adus și prima schimbare în echipa noastră, Vidrăsan fiind înlocuit cu Bogdan Vasile. Băieții noștri au ieșit hotărâți de la vestiare să câștige meciul, s-a văzut o răutate pozitivă arată în joc, s-a pus o presiune constantă pe fundașii gazdelor, care deseori au fost puși în dificultate de presingul agresiv al Politehnicii. A fost un joc foarte bun arătat de POLI, pe care ne-am dori să-l vedem cât mai des. POLI a avut situații de a înscrie prin două lovituri libere de la distanță, executate de Axente și Ignea, prima trecând puțin peste poartă, iar a doua fiind reținută de portarul gazdelor. Deși au fost numeroase cornere și lovituri libere, gazdele și-au făcut bine temele, știind că la astfel de faze Politehnica este foarte periculoasă și au avut emoții mari o singură dată, în minutul 70, când o lovitură liberă bătută bine din dreapta de Cherecheş, n-a putut fi reluată cu capul în poartă de Mera, în zonă se mai aflau încă 2 poliști liberi, iar mingea a trecut pe lângă poartă! În minutul 75, Cherecheş a șutat din prima o minge respinsă de fundașii gazdelor undeva la 18 metri de poartă, însă a trimis puțin pe lângă bară. Cea mai mare ocazie avea să vină în minutul 80, când Ignea pleacă din spatele fundașilor urmărind o lansare a lui Dros și scapă singur cu Dobre, are timp să își preia mingea cu capul și încearcă s-o plaseze pe lângă portarul gazdelor, dar acesta respinge cu piciorul, iar apoi Zabun trage și el pe direcția portarului, care într-un final reușește să rețină mingea. O ocazie imensă pentru POLI, care din păcate nu a profitat de această situație extrem de favorabilă. Ripensia o singură dată a fost cu adevărat periculoasă, în minutul 86, când Contra l-a închis foarte bine pe Apro și a reușit să rețină mingea. Până la final ar mai fi de remarcat o lovitură cu capul lui Mera, care a trecut pe lângă poartă și al 2-lea cartonaș galben primit de căpitanul gazdelor, Toma, care a fost eliminat.

S-a terminat 1-1, un rezultat care putem spune ca ne nemulțumește, având în vedere jocul din repriza secundă și ocaziile mari ratate, dar atitudinea arătată de băieți a mulțumit pe toată lumea, care la sfârșit au fost aplaudați îndelung de suporterii aflați la tribuna a 2-a. Pentru POLI urmează sâmbătă un meci acasă, de la ora 14, împotriva celor de la Sportul Snagov.

HAI POLI!

Ripensia: Dobre – Lungu, Tînc, Apro (cpt.), Toma – Burdeţ, Neagu (81, Zaluschi) – Popovici (75, Fotescu), Stoi (62, Tudorache), Chera – Voinea.
Rezerve: Mociu – Popa, CălinStaicu
Antrenor: Alexandru Pelici

Politehnica: Contra – Jurj, Mera, Coadă, Cherecheş – Dros, Vidrăsan (46, B. Vasile) – Popescu, Ignea, Ungureanu (61, Zabun) – Axente.
Rezerve: Murariu – Trip, Motreanu, D. Radu, Piţigoi
Antrenor: Octavian Benga