În ultima etapă din acest an, POLI a întâlnit pe Pandurii Târgu Jiu, într-un meci care a contat pentru etapa a doua a returului. Oaspeții noștri nu trec printr-o perioadă bună, înaintea acestui meci se aflau pe ultimul loc al clasamentului, cu mari probleme financiare, după ce cu doar 5 ani în urmă evoluau în grupele Europa Leauge. POLI venea după o serie de 6 meciuri consecutive în care n-a cunoscut înfrângerea, interval în care a obținut 4 victorii și două egaluri, cu doar un singur gol încasat. Având în vedere aceste lucruri, probabil că mulți suporteri se așteptau la un meci mai ușor, însă nu a fost deloc așa. ‘’Băieții în ghete’’ au reușit să obțină victoria la ultima fază a meciului, dintr-un penalty transformat de Axente. A fost o victorie muncită, dar pe deplin meritată, care ne aduce încă 3 puncte în clasament și o poziție confortabilă în clasament, în prima jumătate.

Cronica partidei:
După succesul obținut etapa trecută la Mioveni, Octavian Benga nu s-a putut baza în acest meci pe Bogdan Vasile, suspendat, cât și pe mai vechii accidentați Schieb și Manea. În schimb, a revenit în formația de start mijlocașul central Cristian Dros, care a fost suspendat etapa trecută. POLI a avut inițiativa și a dominat, a facut un pressing avansat pe posesia oaspeților, însă în același timp au fost și multe greșeli la construcție, plus lipsă de idei pe faza ofensivă în unele momente ale jocului. Oaspeții au preferat să se apere și au contat foarte puțin din punct de vedere ofensiv. Prima mare ocazie a venit în minutul 22, când în urma unui corner executat de Ignea, Mera s-a trezit cu mingea pe cap, singur la 6 metri, însă a reluat pe lângă poartă. O șansă imensă de a deschide scorul! O altă mare ocazie pentru POLI a venit în minutul 31, când gorjenii au pierdut o minge la marginea careului de 16 metri, Ignea i-a pasat lui Zabun și acesta a șutat puternic la colțul lung, la o palmă de bara porții apărate de Cotolan. În prelungirile primei reprize, Axente a executat excelent o lovitură liberă de la aproximativ 20 de metri, dar mingea a lovit bara transversală.

În chiar primul minut al reprizei secunde, în urma unui corner, Cotolan a reusit să scoată de sub transversală o reluare greșită cu capul a unui coechipier, mingea apoi a ajuns la Vidrășan care a reluat cu capul sub bară, însă Cotolan a reușit să respingă din nou, de data aceasta în corner. A urmat o perioadă în care Pandurii s-a apărat cu toată echipa în jumătatea proprie, fundașii centrali au bubuit toate mingile și băieții noștri n-au găsit nicio soluție pentru a desface apărarea aglomerată a gorjenilor, singura situație mai periculoasă fiind reluarea defectuoasă a lui Zabun din 10 metri, din minutul 71. La faza imediat următoare, Zabun a fost înlocuit cu Ungureanu.

Finalul de meci a fost ceva mai intens, cu ceva mai multe faze de poartă. În minutul 74, Pandurii a avut singura acțiune periculoasă, când în urma unui contraatac, Cornicioiu reușește o centrare bună la colțul lung, din partea stângă, iar Cuţitoiu reia din cădere peste poartă lui Murariu, de la aproximativ 10-12 metri. Minutul 77 a adus și cea de-a doua modificare efectuată de Tavi Benga, când l-a scos pe Popescu și l-a introdus pe Trip. Imediat după această schimbare, Scutaru prinde un șut senzațional de la 30 de metri, iar mingea a lovit bara transversală, care probabil încă se mai zguduie după acest șut violent. Din minutul 80, Mera și Scutaru au făcut cuplu în atac, renunțând la sarcinile defensive, care au fost preluate de Dros și Vidrășan. POLI a renunțat la încercările de a desface cu mingi pe jos apărarea celor de la Pandurii, preferând să vină cu centrări din benzi, iar in urma a două astfel de acțiuni, Mera a reluat cu capul pe lângă poartă. În prelungiri, spiritele s-au încins la o fază de la mijlocul terenului, iar în chiar ultimul minut al prelungirilor, în urma unui contact în care între cei doi căpitani, Mera si Oiţă, centralul partidei dictează penalty, fiind foarte aproape de fază, la aproximativ 2 metri. Axente așează balonul la punctul cu var și execută tare și precis în dreapta lui Cotolan. 1-0 pentru POLI, arbitrul fluieră finalul și cei aproximativ 600 de suporteri prezenți în tribunele arenei Știinta, sărbătoresc victoria împreună cu jucătorii. Un succes meritat, conturat foarte greu, chiar la ultima fază, dar asta datorită faptului că POLI n-a reușit să înscrie mai devreme, la cele câteva mari ocazii avute de-a lungul partidei.

POLI: Mutariu – Jurj, Scutaru, Mera (cpt.), Cherecheş – Dros, Vidrăsan – Popescu (77, Trip), Ignea, Zabun (72, Ungureanu) – Axente
Rezerve: Contra – Motreanu, Radu, Piţigoi, Coadă
Antrenor: Octavian Benga

Pandurii: M. Cotolan – Chiş, Oiţă (cpt.), Ciobanu, N. Cotolan – Bratu, Pisc (57, Dinu-Ivănescu) – Cuţitoiu, Peia, Popescu – Cornicioiu (81, Nichifor)
Rezerve: Opriţa – Stăniloiu, Filip, Licuriceanu, Gheorghe
Antrenor: Călin Cojocaru

Coregrafie ‘’Peluza Sud’’ dedicata Revolutiei din 1989:
În debutul meciului, ‘’Peluza Sud’’ a desfășurat o frumoasă coregrafie cu mesajul ‘’Cinste lor, eroilor’’, în memoria celor care și-au pierdut viața la Revoluția din Timișoara, de acum 30 de ani. Fanii alb-violeți au cântat refren-ul ‘’Timisoara, Timisoara’’, pe fundalul sonor al melodiei ‘’Timisoara’’, al celebrei formatii timișorene ‘’Pro Musica’’. An de an, druckerii violeți cinstesc și onorează memoria eroilor răpuși, care au luptat pentru libertatea noastră, o tradiție care încearcă și reușește să păstreze spiritul viu din Decembrie 1989. În data de 16 Decembrie, va avea loc ‘’Marșul Eroilor’’, acțiunea organizată de foarte mulți ani de asociația suporterilor timișoreni, ‘’Druckeria’’.

Câteva concluzii:
POLI încheie acest final de an cu o serie excelentă de 7 meciuri consecutive fără înfrângere, 5 victorii și 2 egaluri, interval în care a încasat un singur gol, și acela din penalty. POLI nu a mai primit gol de 4 etape, având de departe cea mai solidă defensivă din liga a 2-a, cu doar 10 goluri încasate în 20 de etape. Băieții noștri au mai reușit performanța de a nu încasa gol în 10 din cele 20 de meciuri disputate. Dacă acum 6-7 etape priveam cu emoții înspre partea inferioară a clasamentului, când eram în zona locurilor retrogradabile, acum nu numai că ne-am îndepărtat de acele locuri, fiind la 9 puncte de ultimul loc retrogradabil, ba chiar suntem mai aproape de vârful clasamentului, la 4 puncte de locul 3 – care duce la baraj și la 6 puncte de locul 2 – care aduce promovarea directă în prima ligă. Desigur, trebuie să dăm dovadă de cumpătare, de echilibru, să nu ne pierdem mințile și să fim realiști, campionatul e echilibrat și cu 2-3 înfrângeri consecutive, situația se poate schimba. Suntem un club care încă construiește și care încă nu are puterea financiară a altor competitoare din liga a 2-a, plus nu trebuie să uităm și de perioada aceea în care am avut 7 meciuri la rând fără gol marcat, 6 în campionat și cel din Cupa României, cu CSM Reșița. A fost o perioadă cu rele și cu bune, cu suișuri și coborâșuri, cu dezamăgiri și bucurii, dar când a fost diferit? Urmează o binemeritată pauză de iarnă, în care cu toții cunoaștem minusurile și plusurile, știm unde am suferit și unde excelăm, de aceea ne punem speranța că lotul va fi întărit acolo unde este nevoie. De asemenea, urmează o iarnă în care druckerii vor putea visa cu ochii deschiși, conform sloganului care spune că ‘’Cei mai frumoși ani sunt cei ce vor veni’’. Suporterii timișoreni nu numai că au dreptul să spere și să viseze la așa ceva, dar o și merită din plin!

HAI POLI!