Într-o frumoasă după-masă de noiembrie, cu multe grade în termometre și o vreme excelentă pentru fotbal, pe Știinta a venit în vizită FK Csikszereda Miercurea Ciuc, un adversar dificil și care se afla în partea inferioară a clasamentului. POLI a reușit să se impună cu 1-0, gol marcat de Ignea, obținând 3 puncte foarte importante și făcandu-i fericiti pe cei aproximativ 700 de fani prezenți la meci.

©️ Leczki Józsi

A fost o săptămână grea pentru băieții noștri, care veneau după o deplasare lungă, cu două meciuri consecutive în deplasare – înfrângere la limită sâmbăta trecută la Ploiești, cu Petrolul, scor 1-0, iar apoi a urmat un succes foarte important în restanța de la Buzău (al 3-lea in deplasare!), cu echipa locală Gloria, 0-1, meci care a avut loc marți. Chiar după acest joc, la o zi distanță, a fost anunțat și noul antrenor al echipei noastre, Octavian Benga.

Era foarte important ca această victorie de la Buzău să fie urmată de încă un succes, altă variantă în afară de cele 3 puncte nefiind luată în calcul de nimeni. Astfel, cu un nou antrenor pe bancă, POLI a început în aceeași formulă obișnuită – 4-2-3-1. A fost o primă repriză care a început tare, cu POLI având 3 cornere în primele 5 minute si presând poarta oaspeților, însă fără situații concrete de a marca. Apoi, a urmat o perioadă de joc în care ambele echipe au preferat să se apere exact, să nu ia gol, iar ocaziile de poartă au lipsit. Având în vedere situația din clasament și lupta strânsă care se dă acolo în partea inferioară, cred că putem înțelege de ce spectacolul din teren a fost sacrificat și scopul principal a fost punctele puse în joc, care erau vitale pentru ambele echipe. Din păcate, cele mai notabile lucruri pe care le putem semnala după prima repriză sunt accidentările lui Ungureanu și Schieb, cel din urmă părăsind terenul cu mașina ambulanței. Cei doi au fost înlocuiți de Zabun și Vidrășan.

©️ Leczki Józsi

Debutul reprizei secunde a adus și singurul gol al partidei, marcat de Alin Ignea, în minutul 49. A fost o acțiune de atac mai lungă, care a pornit de la Axente, acesta a înșirat 3-4 adversari în partea dreaptă a terenului, i-a pasat în lateral lui Jurj și centrarea acestuia a fost respinsă în aut de oaspeți. Cherecheș a aruncat repede de la margine lui Zabun, acesta i-a pasat scurt lui Dros, care a făcut o piruetă și a centrat excelent cu stângul, găsindu-l liber pe Ignea în careu, undeva în zona de la 11 metri, iar acesta a plasat mingea cu capul la coltul lung, în plasa laterală, fără nici o șansă pentru Gyenge, portarul oaspeților. 1-0 pentru POLI, iar toți baieții au sărbătorit la mijlocul terenului, dedicând golul lui Alin Manea, care a suferit o accidentară gravă la braț și nu va mai putea evolua în acest sezon de toamnă.

A urmat o perioadă de joc în care POLI a preferat să aștepte atacurile oaspeților și să speculeze pe contraatac eventualele spații libere lăsate în apărare. FK Csikszereda a avut o posesie ușor superioară, însă deși au încercat în nenumărate rânduri să desfacă defensiva excelent condusă de cuplul Mera – Scutaru, n-au reușit să pună în pericol poarta noastră, neavând nici o situație clară de a marca. În schimb, POLI a mai fost aproape de gol în două rânduri – prima dată în minutul 84, prin Axente, care a executat foarte bine o lovitură liberă de la 20 de metri, Gyenge era bătut, însă a fost salvat de bara transversarală, iar apoi în minutul 86, prin Mera, care în urma unei lovituri de colț bătută foarte bine de Ignea, a reluat puternic cu capul dintr-o poziție foarte bună, însă în brațele portarului advers. Până la sfârșit nu s-a mai întâmplat nimic notabil, iar arbitrul a fluierat finalul. Oaspeții au avut ceva de reproșat arbitrului de centru, iar în urma protestelor, Lalic s-a ales cu un al 2-lea cartonaș galben și a fost eliminat.
Victorie POLI și 3 puncte mari obținute de alb-violeți. A fost un meci jucat bine tactic, în care scopul principal a fost clar cele 3 puncte, iar succesul este unul pe deplin meritat. Încă o dată am arătat că suntem o echipă solidă, care stăm excelent din punct de vedere defensiv, dovadă stau și cele doar 9 goluri primite în 15 etape, având cea mai bună defensivă din liga a 2-a. De asemenea, de consemnat și faptul că în 7 din cele 15 meciuri, POLI a reușit să nu primească gol, 5 meciuri fiind pe teren propriu. A doua victorie consecutivă și 6 puncte obținute într-o săptămână dificilă, în care s-a jucat din 3 în 3 zile. De remarcat și debutul fericit al lui Octavian Benga, căruia îi dorim cât mai multe succese pe banca Politehnicii. De asemenea, la sfârșitul meciului, primul care s-a prezentat în fața ‘’Peluzei Sud’’ și a sărbătorit victoria împreună cu fanii, a fost noul antrenor al Politehnicii.

©️ Leczki Józsi

Urmează o nouă etapă intermediară, miercuri, în derby-ul local cu Ripensia. Un meci important din punct de vedere al clasamentului, cât și din punct de vedere al orgoliilor, care e normal să apară între două echipe din același oraș. În ciuda problemelor de lot (accidentările lui Manea, Ungureanu și Schieb), sperăm că vom continua seria bună a rezultatelor, sperăm că băieții se vor mobiliza și că ii vor face din nou fericiți pe minunații noștri fani, care îi vor susține, sperăm, într-un număr cât mai mare. Iar apoi, la sfârșitul săptămânii, urmează să primim vizita lui Sportul Snagov.

HAI POLI!

Politehnica Timisoara: Murariu – Jurj, Mera (cpt.), Scutaru, Cherecheş – Dros, Ignea – Popescu (90+2, Trip), Ungureanu (35, Zabun), Schieb (39, Vidrăşan) – Axente.

Rezerve: M. Contra – Bg. Vasile, D. Radu, Coadă
Antrenor: Octavian Benga

Csikszereda Miercurea Ciuc: Gyenge – Palmeş, Csuros, Lalic, Majzik – Eder Gonzalez (cpt.), Kalman (75, Hodgyai) – Erdei, Magyari (63, Jebari), Pinter – Becze (75, Barta).

Rezerve: Bordas – Takacs, Veres, Bara
Antrenor: Valentin Suciu