Alb-violeţii au suferit prima înfrângere în ediţia 2020-21 a Ligii 2 la Miercurea Ciuc, în etapa a VI-a. Gazdele de la FK Csikszereda s-au impus cu 2-0 (0-0) în faţa Politehnicii Timişoara. Ambele goluri ale ciucanilor au fost marcate în repriza secundă de către András Mészáros.

Politehnica a avut prima mare ocazie a întâlnirii. Munteanu l-a găsit în careu pe Sergiu Popovici, dar reluarea acestuia din câţiva metri, lateral stânga, a fost blocată de Rybansky, ieşit în întâmpinare. Echipa noatră a beneficiat şi de o succesiune de cornere periculoase, rămase fără rezultat. O altă şansă bună de gol a fost consemnată în minutul 20, când Coadă a trimis cu capul puţin pe lângă vinclul din stânga lui Rybansky. Gazdele puteau puncta în minutul 41, când Palmeş a reluat peste transversală de la limita careului mic.

Partea a doua a fost mai bună pentru amfitrioni. În minutul 52 Mera a comis un henţ involuntar la şutul lui Bara, care a fost deviat peste Deronja în plasă. S-a fluierat însă lovitură de pedeapsă. Marko Deronja, aflat la debut în tricoul Politehnicii, a parat execuţia lui Eder Gonzalez, care a şutat în stânga goalkeeperului sloven. Trei minute mai târziu puteam marca prin acelaşi Popovici, dar şutul său din interiorul careului a fost deviat pe lângă stâlpul din dreapta portarului. În minutul 63 Csikszereda a deschis scorul prin Meszaros, acesta a profitat de faptul că mingea a sărit din bară în urma unei lovituri libere. Balonul l-a atins apoi pe Deronja şi a revenit în faţa porţii, de unde atacantul ciucan a îndeplinit o formalitate. Echipa noastră a mai beneficiat de o şansă importantă în minutul 77, când Axente a trimis puţin pe lângă poartă dintr-o fază fixă din faţa careului advers. Cu opt minute înainte de expirarea timpului regulamentar gazdele au punctat din nou prin Meszaros, care a profitat de o eroare defensivă şi a înscris cu un şut la colţul lung.

S-a încheiat 2-0 pentru Csikszereda, care a acumulat şapte puncte şi a urcat pe poziţia a 9-a în Liga 2. Politehnia a rămas cu 11 puncte şi ocupă în acest moment locul 4 în clasamentul Ligii 2. În etapa următoare elevii lui Octavian Benga primesc vizita Dunării Călăraşi, meci programat vineri, 9 octombrie, de la ora 19.30, pe stadionul „Dan Păltinişanu”.

FK Csikszereda Miercurea Ciuc: Rybansky – Takacs, Palmeş, Apro, Marrone * – Savin, E. Gonzalez (cpt., 90, Csuros) – Rotar ** (78, Botorok **), Szondi ** (46, Bara *), Bauza (46, Bor) – Meszaros (87, Schieb). Pe bancă: Gyengye * – Intzidis, Csonka, Pinter. Antrenor: Valentin Suciu.

Politehnica Timişoara: Deronja – Sofran *, Mera (cpt.), Scutaru, Pamfile (80, Manea) – Coadă, Codrea – Munteanu (65, Casado), Doru Andrei ** (57, D. Radu **), S. Popovici (65, Ivanovici) – Plazonja (65, Axente). Pe bancă: Murariu – B. Vasile, Toader **, Al. Popescu. Antrenor: Octavian Benga.

* junior U20 / ** junior U18