Sub titlul: ”ASU Politehnica a ajuns să se bucure de orice egal”, liga2.ro face cronica meciului de la Constanța.

Da, ne bucurăm că am luat un punct în deplasare cu o echipă care, din ultimele cinci meciuri, câștigase patru! Inclusiv cu Târgoviște! O echipă susținută de toată comunitatea și administrația locală!

Și se mai scrie că golul nostru de la Constanța a fost ”norocos”! Fără să fi văzut, bineînțeles, faza.

N-a fost deloc norocos. Așa cum s-a scris în cronica meciului, pe site-ul oficial al clubului: ”De la cabine, Politehnica revine decisă să întoarcă soarta partidei. Elevii lui Petruescu dau drumul la morișca de pase. Construiesc calm, metodic, așezat. Împing tot mai mult liniile, gazdele fac, tot mai mult, pasul înapoi. Ocaziile mari însă nu apar. Antrenorul ”studenților” îl trece pe Bedea în dreapta și pe Manea în stânga. Atenție la acest detaliu”.

”Vine min. 74. Bedea, cel care a tot ajuns la finalizare în această primăvară, dar nu a concretizat, ajunge din nou. La finalizare. Și, în sfârșit, concretizează. Șut din careu, puțin lateral stânga, mingea îl atinge pe un fundaș farist și intră în plasă, la colțul scurt”.

Așadar, a fost o acțiune lucrată, după o perioadă de dominare clară. O acțiune decisă și de inspirația lui Petruescu, de a-l trece pe Bedea în dreapta!

Să detaliem faza: Scutaru îi pasează lui Manea, în stânga, între linii. Acesta îl lansează pe Cherecheș. Fundașul stânga trimite o diagonală, găsindu-l pe Bedea, undeva la 12 m puțin lateral stânga. Șut, mingea îl atinge pe fundașul Ispas și intră în plasă, la colțul scurt, pe jos.

Iar articolul de pe liga2.ro a fost scris după apariția cronicii de pe site (dovadă că a fost citată, cu menționarea sursei, declarația lui Petruescu).