Politehnica Timişoara s-a impus astăzi cu 3-1 (1-1) în faţa celor de la FC U Craiova 1948, într-un duel care a contat pentru 16-imile de finală ale Cupei României. Alex Munteanu, Petre Ivanovici şi Alin Manea au semnat reuşitele alb-violeţilor!

Echipa noastră nu a început bine partida de pe arena „Ion Oblemenco”. Compagno a deschis scorul cu o lovitură de cap din şase metri în urma unei lovituri libere. Meciul a devenit foarte disputat la mijlocul terenului, indicându-se şi foarte multe cartonaşe galbene pentru ambele tabere. Gazdele au mai fost periculoase dintr-o fază asemănătoare în minutul 30, dar de această dată Cl. Bălan a trimis peste buturi din faza fixă executată de Dr. Albu.

Două minute mai târziu, la o centrare din lovitură liberă, Cl. Bălan a comis henţ în propriul careu iar Alex Munteanu (min. 33) a egalat de la punctul cu var cu un şut sub transversală. Un minut mai târziu Baeten a văzut al doilea avertisment pentru o simulare şi a fost eliminat. În minutul 57 echipa noastră a beneficiat de o nouă lovitură de pedeapsă după ce Ivanovici a fost busculat de Albu. Petre Ivanovici a executat şi penalty-ul, marcând cu siguranţă în dreapta lui Popa (59), plecat spre colţul opus. Echipa noastră a controlat apoi finalul jocului şi a dat lovitura decisivă cu cinci minute înainte de expirarea timpului regulamentar, când nou intratul Alin Manea, lansat de Plazonja, l-a driblat pe R. Popa, ieşit în întâmpinare şi a înscris din unghi în poarta goală! Din minutul 88 gazdele au rămas în nouă oameni după ce Diakite l-a lovit fără balon pe Plazonja.

Alb-violeţii au obţinut astfel biletele pentru optimile de finală ale competiţiei, faza următoare se va desfăşura în luna martie a anului 2021. Pentru Politehnica urmează acum derby-ul de acasă cu Rapid, ultimul meci oficial al echipei noastre din acest an, joc programat duminică, 6 decembrie, de la ora 13.30.

U Craiova 1948: R. Popa ** – Paramatti (83, Ciolacu), Gugu (cpt.), Diakite, R. Negru – Cacheiro (62, Raicea), Baeten, Dr. Albu *, R. Răducanu (73, V. Munteanu) – Cl. Bălan, Compagno (46, Anghelina). Pe bancă: Mogoşanu – Avram, Cristiu, Blidar *, V. Pop *. Antrenor: Valentin David

Politehnica Timişoara: Hindrich ** – D. Radu **, Scutaru, Mera, Pamfile – Munteanu (71, Manea), D. Codrea (46, Casado), Coadă (64, B. Vasile), S. Popovici – Plazonja, Ivanovici (87, Ignea). Pe bancă: Deronja – D. Andrei **, R. Toader **, Jurj *, S. Iosif *. Antrenor: Dan Alexa

*jucător U20 / **jucător U18