Alb-violeţii au părăsit competiţia K.O. în faza optimilor de finală după eşecul înregistrat în această seară pe stadionul „Dan Păltinişanu” cu un adversar din Liga I. A fost Politehnica – AFC Astra 1-2, după ce echipa noastră a condus la pauză, a controlat prima parte a jocului şi şi-a creat mai multe ocazii de gol.

Începută pe o temperatură de îngheţ, prima partidă oficială din 2021 a adus destule momente de fotbal bun prestat de alb-violeţi. Oaspeţii au trimis primul şut mai periculos, prin V. Gheorghe în minutul 16, dar Politehnica a avut mai mult balonul în primele 45 de minute. Ocazia lui Munteanu, care a reluat, din voleu, dar peste poartă din centrarea excelentă trimisă de Plazonja în minutul 25, a anunţat ceea ce avea să se întâmple două minute mai târziu. Ionuţ Coadă (min. 27) a profitat de respingerea greşită a portarului la lovitura liberă de la distanţă executată de acelaşi Munteanu şi a trimis pe jos în poartă cu un şut din interiorul careului. Putea fi 2-0 în minutul 30, dar de această dată Lazar s-a revanşat, reuşind să respingă şutul lui Axente.

Repriza secundă a fost de asemenea începută cu ocazii mari în contul echipei pregătite de Dan Alexa. Ivanovici a profitat de o ezitare în apărarea adversă şi a interceptat balonul în careu, dar Lazar s-a repliat şi a reţinut încercarea de lob a mijlocaşului polist. Ocaziile s-au răzbunat apoi. În minutul 59, nou intrat la oaspeţi, Silviu Balaure a egalat cu o lovitură de cap. Apoi, în minutul 81 a urmat un carambol în careul mic al alb-violeţilor după o lovitură liberă, mingea sărind din bara din dreapta lui Hindrich înapoi în faţa porţii iar Montini a finalizat pentru 1-2. La acest scor alb-violeţii au mai avut o ocazie foarte mare, cu patru minute înainte de final, când Coadă a reluat din prima, dar pe lângă ţintă la centrarea lui Munteanu.

Astfel s-a încheiat cel mai bun parcurs în Cupă din 2012 încoace al alb-violeţilor, cărora le rămâne acum să se concentreze pe obiectivul din campionat. Politehnica are primul meci în Liga 2 din anul 2021 chiar peste o săptămână, joi, 18 februarie, de la ora 15.00, pe teren propriu cu Gloria Buzău.

Politehnica Timişoara: Hindrich * – Sofran *, Mera (cpt.), Scutaru, S. Popovici – Munteanu (88, D. Radu *), Coadă (88, R. Rus), Casado (70, D. Codrea), Ivanovici – Axente (70, Cioinac), Plazonja. Pe bancă: Păduraru – Jurj *, Pamfile, Ignea, Manea. Antrenor: Dan Alexa.

AFC Astra: D. Lazar * (cpt.) – Bruno, Jovanovic, C. Ion *, Riza * (46, Lamanje) – Crepulja (81, Canadija), Boe Kane, V. Gheorghe (46, Balaure 46′) – Stahl *, (70, Merloi *), Krpic (58, Wuthrich), Montini. Pe bancă: M. Popa * – Graovac, D. Gheorghe *. Antrenor: Eugen Neagoe

*-jucători U21

Foto: Sebastian Tătaru