Politehnica şi-a aflat azi adversarul din optimile Cupei României, ediţia 2021-22, în urma tragerii la sorţi care a avut loc la sediul FRF. Alb-violeţii vor înfrunta în manşă unică, pe teren propriu, formaţia de primă ligă FC Rapid 1923!

Politehnica Timişoara a făcut parte din urna A la tragerea la sorți.

Partidele din optimile de finală ale Cupei României:

FC Buzău – Dunărea Călăraşi

Politehnica Timişoara – FC Rapid 1923

ACSO Filiaşi – AFC Hermannstadt

FC Voluntari – FCSB

U Craiova 1948 – Sepsi OSK

Minaur Baia Mare – Universitatea Craiova

Campionii FC Argeş – Dinamo 1948

Gaz Metan Mediaş – Chindia Târgovişte

Jocurile din cadrul optimilor de finală ale Cupei României vor avea loc în ziua de 27 octombrie cu începere de la ora 15:30, cu exceptia jocurilor televizate, programul acestora urmând a fi stabilit şi comunicat ulterior pe site-ul FRF.

Echipa noastră a trecut în turul 4 de Şoimii Lipova, scor 2-1, iar în 16-imi de Unirea Slobozia, cu 1-0, ambele în deplasare. În timp ce Rapid a învins în turul anterior pe CS Mioveni, scor 5-4 după lovituri de departajare, tot în deplasare.

UPDATE

„Frumos meci. Pentru început aş dori să precizez că prezenţa în această etapă a competiţiei este rodul muncii desfăşurate de Dorin Toma şi echipa şi cred că trebuie apreciată ca atare. Cupa este o competiţie cu un specific aparte, ştim cu toţii acest lucru şi privită din această perspectivă ne permite să avem speranţe. Legat de jocul cu Rapid, eu cred că este un joc care ne va permite să ne cunoaştem, să ne evaluăm potenţialul pe care-l avem la momentul actual şi raportat la nivelul Ligii I, pentru că acolo ne dorim cu toţii să revenim într-un viitor nu foarte îndepărtat. Privită din perspectiva suporterilor, pentru că până la urmă fotbalul este pentru suporteri, eu cred că este cea mai interesantă partidă a acestei etape a Cupei României, pentru că se întâlnesc cele mai frumoase două galerii şi care pe deasupra sunt şi înfrăţite. Sunt convins că din acest punct de vedere în tribună va fi un spectacol deosebit. Rămâne ca şi noi şi sperăm să realizăm lucrul acesta, să ne ridicăm la nivelul spectacolului din tribună şi, desigur, să facem un joc foarte bun şi să obţinem un rezultat foarte bun, de ce nu?!”, a declarat Nicolae Croitoru, antrenorul principal al Politehnicii.

Acesta a subliniat că dorinţa de victorie a alb-violeţilor trebuie să fie cu atât mai mare cu cât în sezonul trecut giuleştenii s-au impus în toate întâlnirile: „Sigur, practic s-a decis acolo cine rămâne în Liga 2 şi cine merge în Liga 1. Pentru că dacă Rapid nu câştiga la Timişoara, situaţia lor nu era chiar roză… au prins cu greu play-off-ul… Este foarte bine că jucăm cu o echipă de Liga I, ca să creştem trebuie să ne înfruntăm cu adversari dificili”.

Nicolae Croitoru participă în aceste zile la acţiunea lotului naţional U19, unde este antrenor secund şi în cadrul căruia a fost selecţionat şi jucătorul nostru Doru Andrei. Săptămâna aceasta antrenamentele alb-violeţilor sunt conduse de staff-ul tehnic format din: Lucian Dobre (antrenor secund), Antonio Foale (antrenor secund), Mădălin Smaranda (antrenor cu portarii), Adrian Rus (fiziokinetoterapeut) şi Marius Inciulescu (kinetoterapeut).

Politehnica va disputa sâmbătă, 9 octombrie, de la ora 11.00, la Covaci, un joc de verificare cu CSC Ghiroda şi Giarmata Vii, liderul Seriei a 8-a a Ligii 3.