Politehnica Timișoara cu sprijinul AJF Timiș, organizează cursuri de calificare profesională pentru antrenor de fotbal, nivel de bază, cu obținerea unei certificări recunoscute la nivel național, pentru zece persoane selectate din rândul comunității (din care 2 persoane cu dizabilități)

Programul face parte din proiectul „Politehnica – performanță în teren și în afara lui” finanțat de Municipiul Timișoara prin Centrul de Proiecte Timișoara și urmărește dezvoltarea mediului sportiv din Timișoara și  profesionalizarea sportului la nivel local. Oferim șansa altor cluburi mai mici să se dezvolte, cooptând în structurile lor antrenori formați în cadrul proiectului nostru, îmbunătățind cadrul tehnic și sporind capacitatea organizațională a acestor structuri sportive, având ca scop final creșterea calității fotbalului din oraș și a pregătirii sportivilor juniori legitimați la cluburi din Timișoara.

Pe parcursul programului, cursanții vor primi materiale suport și vor dobândi noțiuni de bază cu privire la organizarea activității fotbalistice, cicluri săptămânale de antrenament sau psihologia jucătorului tânăr, conform metodologiei propuse de Federația Română de Fotbal. Programul se va finaliza cu un examen în urma căruia participanții vor primi o certificare de bază ca antrenor de fotbal.

În organizarea programului vom beneficia de sprijinul și consultanța profesorului Sorin Brîndescu, coordonatorul Academiei Politehnica Timișoara și responsabil din partea FRF în organizarea de licențe C în ultimii ani.

Număr de locuri: 10

Perioada de desfășurare: octombrie 2023 – martie 2024

Locul de desfășurare: Facultatea de Educație Fizică și Sport din cadrul Universității de Vest Timișoara, pentru partea teoretică și Baza nr.2 UPT – Academia Politehnica Timișoara, pentru partea practică

Taxă de participare: 0

Persoană de contact: prof. Sorin Brîndescu (lector universitar FEFS din cadrul UVT) / 0745586668.

Cei interesați se pot înscrie până vineri 13 octombrie, completând următorul formular (ulterior vor fi contactati prin email sau telefonic pentru confirmare) : https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSc70tNFBFAxrk4maN7J4ss6I-xlxJwBb6X_–jD2bxqGOa_Mw/viewform