Politehnica Timişoara a fost eliminată din optimile de finală ale Cupei României după 1-2 (1-0) cu AFC Astra. Antrenorul Dan Alexa consideră că şansele de gol irosite de alb-violeţi au dus la acest deznodământ.

Echipa noastră a deschis scorul şi a condus la pauză prin golul lui Ionuţ Coadă, având totodată şi alte şanse mari de gol în prima parte. „A fost şi un început foarte bun de repriză a doua, practic nimic nu anunţa egalarea Astrei. A ratat Ivanovici singur cu portarul, a ratat Coadă singur din şase metri, apoi o ocazie Plazonja şi din contraatac am luat golul de 1-1. A fost un joc pe care l-am controlat, am avut multe situaţii, asta mă bucură, că am reuşit să ajungem în careul advers, apoi, două nesincronizări şi cam asta e istoria meciului de azi”, a declarat Dan Alexa.

Antrenorul principal al Politehnicii nu crede că starea vremii a înfluenţat rezultatul şi regretă că alb-violeţii nu au făcut pasul în sferturi: „…şi noi şi Astra am jucat în aceleaşi condiţii, rezultatul a fost înfluenţat de situaţiile noastre pe care nu am reuşit să el fructificăm. Astra a avut două situaţii, de fapt trei, şi un şut al lui Vali Gheorghe în prima repriză, dar a fost de la 18 metri, noi am avut unu la unu cu portarul advers, nu am reuşit să înscriem iar asta ne-a costat”.

„Mă bucur că am reuşit să-l băgăm şi pe Cioinac, jucător venit în urmă cu pregătirea, şi pe Rus, sunt jucători care ne vor ajuta, au intrat bine, au intrat în ritmul jocului. Sunt supărat că nu ne-am calificat, puteam să ne calificăm după ce s-a întâmplat astăzi, dar nu tot timpul cea mai bună echipă câştigă”, a concluzionat Dan Alexa.

Foto: Sebastian Tătaru