Dan Alexa, antrenorul principal al Politehnicii, s-a arătat mulţumit de cele trei puncte obţinute de alb-violeţi la capătul jocului cu Gloria Buzău, scor 2-0, meci care a contat pentru etapa a XVI-a a Ligii 2.

„A fost un meci complicat, un meci dificil, am întâlnit o echipă bună a Ligi a II-a care a pus probleme tuturor echipelor. O echipă care are ca obiectiv play-off-ul, deşi nu poate să promoveze. A fost un meci echilibrat în prima repriză, ne-au surprins pe zona centrală, apoi am fost mai consistenţi în repriza a doua. Şi am tranşat jocul. Cred că meritam victoria, îi felicit pe băieţi! Astăzi a fost un arbitraj foarte bun, o victorie meritată şi foarte importantă. Aşa cum ştiţi, sunt zece echipe pe şase poziţii. Obiectivul nostru imediat e accederea în play-off şi orice pas greşit poate conta enorm la final”, a declarat Dan Alexa.

Antrenorul Politehnicii a vorbit şi despre abordarea diferită a acestei partide, în comparaţie cu meciul cedat în Cupa României în urmă cu o săptămână: „Diferă puţin, miza era foarte mare astăzi, chiar dacă Astra a fost un adversar de nivel superior, multe nu aveam de pierdut, pentru că în orice situaţie, aşa cum s-a întâmplat – am fost eliminaţi din Cupa României – nu e un capăt de ţară. Dar dacă astăzi nu am fi luat cele trei puncte ne-ar fi fost greu în perspectiva următoarelor meciuri. Echipa aceasta are nevoie de victorii, avem o echipă bună în momentul acesta, cu jucători cu experienţă, jucători buni. E o victorie care poate să tragă după ea un parcurs bun spre foarte bun!”.

În urma acestui rezultat Politehnica a urcat cel puţin temporar pe locul 2 în Liga 2, cu 27 de puncte obţinute din 15 jocuri. În etapa a XVII-a alb-violeţii joacă pe terenul Unirii Slobozia, meci programat sâmbătă, 27 februarie, de la ora 11.00.

Foto: Sebastian Tătaru