Politehnica Timişoara primeşte mâine vizita Petrolului Ploieşti, în runda a XIII-a a Ligii 2. Dan Alexa, antrenorul alb-violeţilor, îşi doreşte multă determinare şi concentrare de la jucătorii săi. Şi acest duel are o importanţă deosebită pentru zona superioară a clasamentului.

„E un meci important. S-a strâns foarte mult clasamentul. Întâlnim o echipă a cărei pretenţie e clară, aceea de a promova. Au investit şi foarte mult. Este o echipă care are jucători de calitate, cu un antrenor experimentat, care are deja două promovări. Va fi un meci greu, dar am încredere că putem să câştigăm. E important să aducem puncte, pentru că, inclusiv locul 15 sau 16, într-o etapă, maximum două, poate ajunge pe poziţie de play-off. Şi Rapid părea scoasă la un moment dat din calcule, a revenit în prim-plan. De aceea fiecare meci e important. E important să fim foarte concentraţi, aştept foarte multă determinare şi personalitate”, a declarat Dan Alexa.

Petrolul a suferit o înfrângere severă în precedentul joc de campionat, scor 1-4, cu Aerostar Bacău. Tehnicianul Politehnicii se aşteaptă însă ca prahovenii să arate o altă faţă în Banat: „Asta este de fapt şi marea hibă a fotbalistului român sau marele câştig, după o înfrângere usturătoare ştie să se motiveze foarte bine… invers, când sunt rezultate, tindem spre relaxare… Revin jucătorii Petrolului care au avut Covid, revine şi Manolache, un jucător foarte important pentru ei. Petrolul are un lot de 25 de jucători. Folosesc două echipe. Nu au folosit aceeaşi echipă sub aceeaşi formă două etape la rând. Petrolul are de unde să aleagă… Indiferent de componenţa lor vor veni foarte montaţi”.

Lotul alb-violet a fost de asemenea afectat de noul coronavirus recent. Săptămâna aceasta cei afectaţi au fost retestaţi. „Au ieşit testele de două ori negativ, dar e foarte greu să mă bazez pe ei, vin după o pauză, voi vedea dacă va evolua unul, maxim doi”, a precizat Dan Alexa.

Deoarece partida va fi televizată după-amiază jocul se va desfăşura pe arena „Dan Păltinişanu”. Tot timpul am spus, Dan Păltinişanu e locul de care mă simt foarte legat. Doresc să am în continuare amintiri frumoase, căci suntem angrenaţi cu toţii într-un proiect de suflet mai mult şi sperăm să reuşim (…) Indiferent unde jucăm trebuie să o facem bine, trebuie să facem absolut totul pentru a câştiga, atunci şi dacă nu câştigi să ai conştiinţa împăcată că ai făcut totul. Asta este filosofia noastră, suntem echipa care dintre toate contracandidatele avem bugetul cel mai mic, dar avem acelaşi obiectiv ca şi ei”, a concluzionat „principalul” Politehnicii.

„Este un meci important, dar ne-am antrenat foarte bine săptămâna aceasta, am analizat adversarul şi vom fi bine pregătiţi pentru jocul de mâine cu siguranţă (…) Cred că Petrolul se află într-o situaţie dificilă şi va încerca să facă totul pentru a câştiga. Sunt sigur că vor da 100% aici”, a spus şi Stjepan Plazonja, atacantul Politehnicii.

Vârful sosit în vară la echipa noastră s-a acomodat foarte bine pe Bega. „E foarte bine, echipa e foarte bună, e cel mai bun oraş din România pentru mine. Am fost la Sibiu, dar aici totul e mai bine, îmi plac oamenii de asemenea, când am venit toţi cei din club m-au ajutat mult (…) Bineînţeles că am văzut multe clipuri video şi am auzit şi înainte de acest club. În Croaţia de asemenea toată lumea o ştie ca Poli, sunt trist că fanii nu pot veni pe stadion, dar cred că în timp se va schimba… Sper să marchez, acum antrenorul a schimbat tactica, cred că va fi bine pentru mine şi pentru întreaga echipă”, a adăugat Plazonja.

Partida Politehnica Timişoara – Petrolul Ploieşti se dispută sâmbătă, de la ora 15.00, pe stadionul „Dan Păltinişanu”. Prahovenii au 17 puncte şi ocupă locul 8, în timp ce echipa noastră se află pe poziţia a 3-a şi a contabilizat 20 de puncte, ambele din 11 runde disputate. Meciul e transmis pe Digisport 1 şi Looksport. Suporterii care îşi achiziţionează bilete virtuale iau parte la tombola organizată în colaborare cu Superbet iar zece dintre ei au şansa să facă parte din delegaţia alb-violetă pentru acest joc.