Dan Alexa a fost prezent astăzi în faţa reprezentanţilor mass-media pentru prima dată din postura de manager general al Politehnicii. Alături de el au răspuns întrebărilor jurnaliştilor în legătură cu schimbările din viaţa clubului, antrenorul principal Octavian Benga şi directorul sportiv Marius Cociu.

„Am venit într-un moment greu al clubului, îmi doresc foarte mult să reuşim să facem performanţă. Am încredere foarte multă că se poate face, că vom fi priviţi altfel, lumea ne va percepe aşa cum merităm, dar pentru asta suntem conştienţi că trebuie să avem rezultate, să arătăm profesionalism şi să creştem nivelul”, au fost primele vorbe ale lui Dan Alexa despre noua postură.

Managerul general al Politehnicii Timişoara a oferit mai multe detalii în legătură omul de afaceri care s-a alăturat clubului nostru. „Este un prieten de-al meu din copilărie, născut şi crescut la Caransebeş, momentan locuieşte la Bucureşti, e un fan Poli. Am avut şansa să pot să-l conving să vină. El vine cu tot ce ţine de salarii, jucători, staff, plus taxele la stat, adică bugetul salarial e asigurat pe anul acesta şi o creştere de 20% faţă de ce era. E o creştere normală, îmi doresc să aducem trei-patru jucători urgent, să întărim lotul. Echipa a suferit din acest punct de vedere. Echipa a avut jucători cu experienţă care au dus greul, dar la nivelul lotului trebuie întăriri, pentru că va fi un campionat greu. Ţintim cât mai sus, vrem să facem paşii corecţi şi să ne batem la play-off. Îmi doresc foarte mult să reuşim asta, îmi doresc ca lumea să vadă o schimbare din acest punct de vedere… Am o echipă foarte bună lângă mine, oameni corecţi, sunt de apreciaţi toţi cei care au ţinut in viaţă clubul, cu eforturi supraomeneneşti… Am trăit satisfacţii incredibile la Poli. E timpul să ajut cu ce pot. Mă bucur că am venit în acest moment, sunt satisfăcut că pot să pun umărul la creşterea clubului. A fost iniţiativa mea. Totul a decurs foarte repede. Mi-am dat seama că sunt oameni foarte pasionaţi de la prima discuţie, o fac din iubire pură pentru Politehnica. Vreau să transmit că e echipa tuturor, lumea are foame de performanţă. Mă intreabă lumea pe stradă când o să vadă fotbal de nivel înalt, asta trebuie să înţeleagă toţi şi să nu mai existe niciun fel de răutăţi. Poli e un fenomen care s-a demonstrat că e de masă, lumea era fericită când umplea stadionul şi asta trebuie să se întâmple şi la Timişoara. Va fi foarte greu, investitorul nu are o putere financiară foarte mare, are posibilitatea să ţină salariile pe un an, proiectul e pe patru-cinci ani şi faptul că am reuşit să-l găsesc în ziua de azi e chiar un lucru incredibil”, a precizat Dan Alexa.

„Trebuie să recunoaştem, condiţiile erau la minimum, trebuie apreciaţi toţi oamenii care au ţinut echipa asta in viaţă. Am ajuns într-o situaţie foarte critică… Ne bucură că a venit un investitor alături de Dan, pentru că putem să ne deblocăm, să reluăm o viaţă fotbalistică apropiată de profesionalism. Cu siguranţă nu se pot face minuni peste noapte”, a adăugat Octavian Benga, antrenor principal Politehnica Timişoara.

Directorul sportiv Marius Cociu, cel care reprezintă clubul Politehnica în relaţiile cu Federaţia Română de Fotbal a explicat incertitudinea care încă planează asupra componenţei Ligii 2. „Se aşteaptă un nou protocol, cred că va fi diferit cu mult de cel prezent. Din păcate pe Ştiinţa nu putem organiza jocuri conform protocolului, aşteptăm să vedem. Nici ţintarul Ligii 2 nu a fost stabiit. Ieri a fost Comisia de Apel în cazul Pandurii şi doar după ce se dă soluţia putem şti dacă vor fi 20 sau 21 de echipe la nivelul Ligii 2. Ieri au fost propuneri de amânare a începerii competiţiei cu o săptămână. E posibil şi acest lucru, şansele sunt mici raportându-ne la numărul celor care au cerut. Noi am cerut începerea în 5 septembrie de săptămâna trecută…”, a concluzionat Marius Cociu.