Foto: Emanuel Titus Ilieși / Mediafax Foto

Politehnica Timișoara se află în fața ultimei reprezentații pe propriul teren din anul 2017. Sâmbătă, alb-violeții primesc replica Daciei Unirea Brăila, o formație ce se remarcă în primul rând prin apetitul ofensiv, având 43 de goluri marcate în turul campionatului. De partea cealaltă, timișorenii sunt fără gol primit în ultimele trei meciuri, iar unul dintre reprezentanții defensivei, Dănuț Bilia, își propune ca pasa ascendentă a echipei să continue.

„Ne așteaptă un meci greu, pentru că Brăila e o echipă incomodă. Dacă vom trata meciul cu ușurință, ne va fi foarte dificil. Sper să abordăm partida cu dăruire și ambiție maximă, așa cum am tratat și ultimele patru-cinci partide. Avem nevoie de cele trei puncte ca de aer”, a prefațat Bilia duelul de sâmbătă, pentru care e însă incert, din cauza unor dureri în zona spatelui.

Politehnica Timișoara traversează cea mai bună formă de la promovarea în eșalonul secund, un aspect care îl bucură pe Dănuț Bilia, unul dintre jucătorii vechi din lotul pregătit de Bogdan Andone.

„Am așteptat de mult să avem o asemenea perioadă. Mă bucur că am legat mai multe rezultate pozitive, mă bucur în primul rând că reușim să câștigăm și că nu luăm goluri atât de ușor ca înainte. Ne propunem să ajungem pe locul 4 la finalul toamnei, e normal. Eu unul îmi doresc să ajungem cât mai sus posibil”, spune Bilia, care consideră că unul dintre secretele rezultatelor bune din ultima perioadă e grupul, care e mult mai închegat. „Aș putea să spun că la început a fost mai greu, pentru că nu ne cunoșteam atât de bine. A durat până ne-am închegat și mă bucur că acest lucru s-a realizat și se simte în joc și în rezultate”, a mai spus Bilia.

Fundașul Politehnicii face un apel și la suporteri, pe care îi așteaptă în număr cât mai mare pe „Știința”, mai ales că va fi și ultimul meci pe teren propriu din acest an calendaristic.

„Chiar vreau să fac un apel, să vină să ne susțină, pentru că avem mare nevoie de ei. Meciul se va juca și aproape de 4 decembrie, ceea ce e un motiv în plus să fie în număr cât mai mare sâmbătă pe stadion”, a afirmat Bilia.

Partida Politehnica Timișoara – Dacia Unirea Brăila va avea loc sâmbătă, de la ora 11:00, pe stadionul „Știința”, în cadrul etapei a XX-a din liga secundă.