Duminica trecută, Dănuț Bilia înscria cu capul în poarta lui Grahovac, în minutul 61 al derby-ului cu UTA, consfințind prima victorie a Politehnicii în fața vechii rivale din Arad după nouă ani și jumătate. Fundașul alb-violeților spune că a trăit momente unice în timpul derby-ului și, mai ales, după încheierea meciului, însă tot ce e legat de victoria cu alb-roșii e deja de domeniul trecutului.

Dănuț Bilia spune că el și colegii săi sunt concentrați la maximum la ceea ce îi așteaptă mâine, la Motru, în confruntarea cu Pandurii Târgu Jiu.

„Trebuie să mergem la Pandurii cu gândul doar la victorie. A fost frumos tot ce s-a întâmplat după meciul cu UTA, au fost două-trei zile de vis, însă totul a trecut. E important ceea ce facem de acum înainte, astfel că mergem să câștigăm la Pandurii”,a declarat Bilia.

Fundașul polist e unul dintre cei șase „supraviețuitori” ai ultimei deplasări la Motru. La 5 martie 2016, Politehnica învingea cu 4-0 Minerul Motru, în prima rundă a returului unui sezon care îi aducea promovarea în Liga a II-a.

„Sper să repetăm același joc și același rezultat. Țin minte că a fost o victorie foarte importantă pentru noi atunci, chiar în prima etapă a returului, care ne-a dat aripi în drumul spre promovare. Sper să fie la fel și sâmbătă. Pandurii e o echipă tânără, care are probleme mai ales acasă. Am văzut că au făcut, în schimb, meciuri foarte bune în deplasare”, a mai spus Bilia.

Marcator în derby-ul cu UTA cu banderola pe brațul drept – preluată după eliminarea din minutul 49 a lui Ioan Mera – Dănuț Bilia spune că victoria cu rivala din Arad le-a dat „Băieților în Ghete” o și mai mare încredere în forțele proprii.

„Cred că ne-am descătușat puțin. A fost multă presiune pe noi înainte de meciul cu UTA, pentru că Poli nu mai câștigase un derby de nouă ani și jumătate. E o perioadă foarte lungă de timp. Dar, cum spuneam, trebuie să trecem peste euforia acelei victorii și să ne concentrăm pe ceea ce avem de făcut de acum înainte, pentru a rămâne cât mai sus în clasament până la final”, a afirmat Bilia.

Dănuț Bilia va fi, cel mai probabil, căpitanul Politehnicii și în următoarele trei jocuri. Comisia de Disciplină a FRF a decis suspendarea lui Ioan Mera pentru trei etape după cartonașul roșu direct încasat în meciul cu UTA. Aceeași sancțiune a fost aplicată și arădeanului Marius Curtuiuș, eliminat la rândul său în minutul 49 al derby-ului de săptămâna trecută, după o altercație cu fundașul Politehnicii.

Partida Pandurii Târgu Jiu – Politehnica Timișoara, din cadrul etapei a 13-a a Ligii a II-a, va avea loc mâine, de la ora 11:00, pe stadionul „Minerul” din Motru.