David Popa a venit la Politehnica (semnând un contract pe doi ani) de la Crișul Chișineu-Criș, echipă cu care s-a aflat, în acest sezon, în play-off-ul Ligii a III-a.

El este vârf de atac, dar poate juca și al doilea vârf sau extremă (pe ambele părți), și s-a născut la 9 decembrie 1997, la Aiud. A început fotbalul în orașul natal, la Metalul, apoi și-a continuat junioratul la Atletico Arad, UTA și în Anglia, la Birmingham City (unde a evoluat patru ani). A fost internațional de juniori la toate categoriile de vârstă, într-o generație cu Cicâldău, Cr. Manea, D. Nedelcu.

La seniori a debutat la UTA (2018-2019, în Liga a II-a). A urmat un periplu de doi ani în Finlanda (AC Kajaani, AC Oulu și OLS Oulu) și a revenit în țară, tot în jud. Arad, la Gloria Lunca-Teuz Cermei (Liga a III-a).

În vara anului trecut s-a transferat la CSC Dumbrăvița, abia promovată în eșalonul secund. A jucat în opt meciuri de campionat, plus trei de Cupa României (inclusiv cu Rapid și CFR Cluj), iar în sezonul de primăvară a trecut la Crișul Chișineu-Criș.

În ediția 2022/23, Crișul a ocupat locul 4 în play-off-ul seriei a VIII-a a Ligii a III-a, cu 32 de puncte.