Duminică, 29 august, Politehnica Timișoara a disputat meciul din etapa inaugurală a Ligii I în deplasare cu echipa CSM Alexandria, încheiat cu victoria gazdelor, scor 3-1.

Prima parte a meciului a aparținut Alexandriei, care a creat faze mai periculoase și a presat poarta noastră, Andreea Diță deschizând scorul în minutul 10 cu un șut peste portarul Durlă. Câteva secunde de neatenție în defensiva noastră a dus la majorarea avantajului gazdelor după golul marcat de Alexandra Nica în minutul 25. Echipa noastră a depus eforturi pentru a reveni pe tabelă, însă precipitarea și lipsa de concentrare la finalizare au dus la ratările unor ocazii mari.

Jocul nostru a crescut în repriza secundă a meciului, echilibrând partida, însă tot gazdele au fost cele care au introdus balonul în poartă în minutul 70 prin Iulia Săvescu. Finalul de partidă a fost dominat de echipa noastră, prinzând mai mult curaj după golul marcat de Nikoleta Kurja în minutul 85, însă nu a fost îndeajuns pentru a scoate mai mult din această întâlnire.

Prima etapă a Ligii I a reprezentat debutul oficial în alb-violet pentru Florentina Ancăș și Teodora Meluță, dar și revenirea Cristinei Sucilă alături de noi. Practic, acesta a fost debutul oficial și pentru Nikoleta Kurja, care a fost urmărită de accidentări în cei trei ani de când este la echipa noastră. Alături de ele, Nicol Dincă-Vuia, în vârstă de 15 ani, a debutat la echipa de senioare.

„Întâi de toate, aș vrea să felicit echipa CSM Alexandria pentru joc și pentru victorie! Cred că este o victorie absolut meritată, astăzi au jucat mult mai bine decât echipa noastră. Legat de jocul nostru, suntem nemulțumiți de jocul prestat, dar acestea au fost condițiile astăzi. Pe lângă faptul că înainte de a relua pregătirile am pierdut cinci jucătoare importante, toate cinci internaționale, astăzi ne-au lipsit opt potențiale titulare, iar la o echipă cum e a noastră, cu foarte multe jucătoare tinere și lipsită de omogenitate, orice jucătoare lipsă se cunoaște. Faptul că ne-au lipsit atât de multe ne-a pus în imposibilitatea de a crea o echipă omogenă, de a avea un joc consistent și de a avea continuitate în ceea ce facem.

Din păcate, lăsând toate aceste lipsuri la o parte, am suferit foarte mult la faza de construcție și la faza de finalizare. Încă păcătuim, nu reușim să reparăm acest minus, ratăm ocazii foarte mari din situații foarte clare, chiar de unu la unu cu portarul advers. Eu sper ca într-un viitor cât mai apropiat să reușim să recuperăm jucătoarele accidentate și să reparăm aceste lucruri atât legat de jocul pe construcție, cât mai ales la  finalizare. În orice situație, la 0-0, la 1-0, la 2-0 pentru echipa adversă, și astăzi dacă am fi reușit să înscriem, jocul ar fi avut cu totul și cu totul altă turnură. Sperăm ca în meciurile următoare să demonstrăm că evoluția noastră de astăzi a fost doar un accident, să praticăm un fotbal frumos, să obținem victorii și să aducem minunata galerie a Politehnicii la meciurile noastre de pe teren propriu” a declarat managerul Mirel Albon, aflat la debutul oficial pe banca noastră.

În etapa a doua a Ligii I, Politehnica Timișoara va disputa primul meci acasă, pe Stadionul Știința, de la ora 11:00, în compania echipei Piroș Security Arad.

CSM Alexandria: 1. Andreea Pencea, 18.Angelica Rizea, 15. Oana Dumitrache (cpt.), 7. Cristina Tudorache, 13. Iulia Iorgoni, 11. Otilia Durlă, 9. Andra Olaru, 16. Andreea Diță, 17. Alexandra Nica, 10. Iulia Săvescu, 6. Claudia Pană (3. Alexandra Strauca 81′). Antrenor: Călin Pistolea

Rezerve neutilizate: 12. Patricia Jderu, 5. Roxana Șerban, 14. Mădălina Zanfir.

Politehnica Timișoara: 12. Mihaela Durlă, 14. Anda Jivan, 15. Denisa Hațegan (cpt.), 7. Florentina Ancăș, 21. Nikoleta Kurja, 11. Larisa Grigore, 9. Cristina Sucilă, 2. Anca Dobai (18. Nicol Dincă Vuia 46′, 5. Teodora Meluță 70′), 10. Melisa Șodinca, 16. Bianca Ienovan, 17. Shaira Pera. Antrenor: Mirel Albon

Rezerve neutilizate: 1. Pavel Rebeca, 6. Denisa Heisu, 22. Giorgiana Mateescu.