Sâmbătă, 9 martie, Politehnica Timișoara Femina a debutat în play-off pe teren propriu, primind vizita celor de la FK Csíkszereda Miercurea Ciuc. La capătul unui meci bun făcut de echipa noastră, cele trei puncte rămân în Banat, scor 3-0.

Alb-violetele au început tare meciul încă din primele minute, oaspetele având nevoie de ceva timp să intre în joc. După ce Antonia Bratu trimite balonul cu capul pe lângă poartă după un corner, prima ocazie bună a venit în minutul 16, când Dimitra Ivanova a șutat peste poartă. La poarta cealaltă Sara Câmpean a avut o intervenție foarte bună la o lovitură liberă executată de Haraszti. În minutul 28 Claudia Bistrian obține o lovitură liberă periculoasă. Nikoleta Kurja centrează, Antonia Bratu recentrează, Teo Meluță șutează puternic, iar Dimitra Ivanova trimite în plasă balonul ajuns la ea, deschizând scorul. Sara Câmpean intervine din nou foarte bine la o ocazie a echipei oaspete și urmează minute în care se joacă mai mult la jumătatea terenului. Spre finalul primei părți Shaira Pera pătrunde în careu, centrează în fața porții, iar Barbara Bartalis trimite balonul în proprie poartă, stabilind scorul de 2-0 la pauză.

În partea a doua a meciului, FK Csíkszereda a avut mai multe ocazii prin Balázs, Herczeg sau Magzarics, dar balonul ori a trecut peste transversală, ori s-a oprit în brațele lui Câmpean. De partea cealaltă la fel, fetele lui Mirel Albon au încercat în câteva rânduri să aducă liniștea prin marcarea celui de-al treilea gol, însă au trimis peste poartă Bistrian, Mirea și Kurja. În minutul 87 Nikoleta Kurja execută un corner, iar Teodora Meluță reia spectaculos în poartă din semi-foarfecă. După o ocazie a Danei Cioablă, apărarea noastră este depășită și, Florentina Ancăș, revenită după accidentare, salvează de pe spațiul porții. Fluier final și Politehnica Timișoara adaugă trei puncte importante în fruntea clasamentului, acumulând acum 38 de puncte.

În etapa următoare din play-off Poli joacă din nou pe teren propriu. Pe 17 martie, de la ora 12:00, primim pe Stadionul Știința vizita celor de la FC Universitatea Cluj.

„Am mai trecut un hop, mai avem încă 11. A fost un meci dificil, știam că așa va fi, un advesar incomod. Tot timpul am avut meciuri dificile cu Csíkszereda, însă am gestionat bine momentele cheie ale jocului. Chiar dacă nu am avut nivelul și intensitatea din jocul cu Clujul, cred că am făcut un joc bun, inteligent, echipa adversă a avut, din nou, puține șanse de a marca. Noi am marcat trei goluri și am mai avut câteva ocazii de a o face. Mă bucură jocul defensiv, din nou am făcut o partidă bună, nu am dat timp, nu am dat spațiu adversarelor, nu le-am lăsat să paseze, ele fiind o echipă care pasează foarte bine. Au reușit în unele zone, mai ales în zona de mijloc, dar nu au reușit să dea nicio pasă filtrantă importantă. Sper să continuăm pe aceeași linie. Am avut emoții pentru că am avut și jucătoare lipsă și jucătoare care au intrat nerefăcute total după meciul cu Clujul. Sper să recuperăm toate jucătoarele până la etapa următoare, sper ca accidentarea Alexandrei Boboc să nu fie una gravă și să fie aptă. În aceste condiții, ne vom lupta în continuare. Cred că am mai făcut un pas important în realizarea obiectivului, care acum a devenit câștigarea titlului de campioană” a declarat la final Mirel Albon.

Echipa de start: 1. Sara Câmpean, 5. Teodora Meluță, 6. Melinda Nagy, 4. Antonia Bratu, 96. Claudia Bistrian (99. Emilly Scaramelo 77’), 10. Nikoleta Kurja, 18. Alexandra Boboc (7. Florentina Ancăș 53’), 11. Roxana Mirea, 17. Shaira Pera (19. Andreea Șepețan 60’), 9. Lorena Mihăilesc (28. Aida Bucșa 77’), 16. Dimitra Ivanova (25. Dana Cioablă 77’).

Rezerve neutilizate: 30. Cosmina Roșu, 2. Laura Sondore.