Duminică, 29 august, Politehnica Timișoara debutează în Liga 1 în deplasare pe terenul echipei CSM Alexandria, de la ora 11:00 pe stadionul CSS Peco. CSM Alexandria are la bază fosta echipă Universitatea Alexandria, ocupanta locului șapte la finalul sezonului trecut, fiind pe primul loc în play-out.

Înaintea startului de sezon, echipa feminină a Politehnicii a fost prezentată în fața suporterilor prezenți pe Dan Păltinișanu la meciul Politehnica Timișoara – Politehnica Iași. După acest moment special, Mirel Albon a declarat următoarele:

„A fost minunată primirea. Chiar mă bucur. Știam că Timișoara este un oraș care respiră fotbal, știam că Poli este un brand și este un brand foarte iubit, și nu doar în Timișoara. Unul dintre motivele pentru care am acceptat această provocare și acest proiect este această galerie minunată, acest public formidabil. Faptul că înainte de a începe să jucăm ne-au primit într-un asemenea mod, este încântător și ne motivează pentru ceea ce urmează. Fetele sunt timișorence, știu cântecele, o să le învățăm și noi, cei care am venit acum, însă nu ne va lua mult timp. O să venim la toate meciurile la care putem, cele ale băieților, sper că și galeria va veni alături de noi și atunci cu siguranță vom mai cânta împreună”

Foto: Leczki Józsi

Cu privire la noul sezon al Ligii 1

„Ne așteaptă un meci greu, Alexandria este o echipă incomodă, am avut meciuri grele pe terenul lor și în trecut. Noi trecem printr-o perioadă delicată, avem absențe multe, dar mergem să luăm cât mai multe puncte. Suntem încă în formare ca și model de joc, încă nu am găsit pentru toate jucătoarele postul potrivit la maxim, sperăm să le stabilim cât mai repede. Nu am făcut transferuri notorii, singura jucătoare cunoscută care a venit este Teodora Meluță, dar care încă este în recuperare. Vrem să creștem aceste fete, majoritatea din Timișoara și județ, și să formăm o echipă frumoasă. 

Sezonul va fi interesant, dar eu văd cu primă șansă tot pe Olimpia Cluj, Heniu Prundu Bârgăului s-a întărit foarte tare. Eu sper ca printr-o muncă asiduă să fim la nivelul lor și să ne batem pentru primele locuri.”