Victoria cu Brăila a reprezentat pentru ”studenți” primul meci în această ediție în care au marcat cel puțin patru goluri! Poli este neînvinsă de trei etape.

Antrenorul Petruescu a folosit, din nou, șase titulari U22 (incluzându-l aici și pe Dros), plus alți doi intrați pe parcurs. Trei dintre ei au și marcat!

În poarta gazdelor a intrat, în minutul 76, Alexandru Borbei. Acesta a debutat în Liga a II-a la doar 15 ani, 9 luni și 18 zile!! Născut la 27 iunie 2003, la Petroșani, Alex are un fizic impunător, mai ales pentru vârsta sa: 1,90 m și 88 kg.

Este internațional de juniori U16, iar în această iarnă a scris istorie pentru fotbalul românesc. Este unul dintre puținii goalkeeperi care, de-a lungul timpului, au marcat un gol pentru o națională de fotbal a României. Mai mult, acest gol a fost din acțiune!! Evenimentul s-a consemnat în 7 februarie, în amicalul Cipru – România 1-1. ”Tricolorii” au deschis scorul în min. 35, când, conform site-ului FRF, ” Borbei marchează după o degajare lungă din poartă, care îl prinde pe portarul advers nepregătit!”.

Borbei este al treilea junior din grupa de 2003 a Politehnicii care a primit ”botezul” ligii secunde, după Alexandru Gașpar și Denis Radu, ambii debutând anul trecut (în ediția precedentă, respectiv curentă a Ligii a II-a). După debutul oficial la seniorii Politehnicii, Borbei a plecat, aseară, la naționala U16, pentru un turneu amical (numit turneu de dezvoltare UEFA), care va avea loc în România și în care ”tricolorii” vor întâlni, între 16-20 aprilie, Cipru, Rusia și Haiti.

Despre brăileni, să spunem că antrenorul Florentin Petre are o misiune aproape imposibilă. La Timișoara a avut doar cinci rezerve, dintre care una (Konyeha) a luat loc doar formal pe bancă, fiind accidentat.