Alb-violeţii încep mâine noua stagiune a Ligii 2 cu o deplasare dificilă, pe Cluj Arena. Antrenorul Dorin Toma şi elevii săi sunt încrezători că Politehnica poate avea un sezon reuşit.

„Am avut o perioadă de pregătire destul de bună, chiar dacă este puţin mai scurtă decât competitoarele noastre. Ne-am reunit puţin mai târziu cu câteva zile. Am reuşit să transferăm destul de mulţi jucători şi să suplinim lipsa celor care au plecat. Suferim puţin la omogenitate, dar încercăm etapă de etapă să omogenizăm lotul şi încercăm să facem noii noştri jucători să respecte principiile noastre de joc. Primul adversar e unul foarte bun al Ligii 2, întâlnim U Cluj în deplasare. Incepem un campionat, aşa cum am zis, destul de greu, cu joc în deplasare. Adversarul nostru a transferat de asemenea foarte mulţi jucători. Ca şi noi de altfel. Dar ne dorim să facem un joc bun, suntem Poli Timişoara şi jucăm doar la victorie”, a declarat Dorin Toma, antrenorul principal al Politehnicii.

„Aşteptăm să înceapă campionatul pentru că am avut o perioadă de pregătire bună, ne-am pregătit foarte bine. Mâine ne aşteaptă un meci greu, dar trebuie să mergem pozitivi, să câştigăm acest meci, pentru că noi ne dorim să câştigăm fiecare meci, fie că va fi acasă sau în deplasare. Va fi un derby de Liga 2, probabil o să fie şi lume pe stadion. O să fie galeria noastră şi o să fie o atmosferă frumoasă, de fotbal, şi sper să-i facem fericiţi pe suporterii noştri, după meci toată lumea să fie mulţumită”, a spus şi Ioan Mera, căpitanul alb-violeţilor.

Echipa noastră nu va putea miza în această primă deplasare pe serviciile lui Cristian Scutaru şi Sebastian Serediuc (contuzie), accidentaţi.

„Noi am anunţat la momentul în care am format noua societate, că după un an de zile de căutări privind reorganizarea, suntem într-adevăr într-un moment foarte important şi anul acesta îl considerăm an de tranziţie. M-am referit desigur la reorganizarea societăţii. Din punct de vedere sportiv, desigur, fiecare meci trebuie abordat la victorie şi eforturile privind consolidarea unei echipe, eu cred că au fost deosebite. S-au adus foarte mulţi jucători. Jucători care din punct de vedere valoric cred că vor fi un plus pentru echipă. Mi-a spus domnul Dorin Toma că e vorba şi de întinerirea lotului, sunt mulţi jucători tineri şi iar un mare avantaj e că majoritatea cu care s-a discutat au contractele pe doi ani de zile, deci avem continuitatea proiectului. Iar ca obiectiv, desigur, primul pentru noi, chiar dacă asta înseamnă pas cu pas dorinţa de a obţine cât mai multe rezultate pozitive, e intrarea în play-off, ca de acolo să privim cu încredere paşii următori. Desigur nu depinde doar de noi, sunt foarte multe necunoscute în acest campionat al Ligii 2. Foarte multe echipe în reorganizare, echipe care par iniţial dezmembrate, dar surprizele pot veni…”, a subliniat Viorel-Aurel Şerban, preşedintele Politehnicii.

Din lotul Politehnicii pentru acest sezon face parte şi Robert Alin Popeţ (născut pe 2 august 2001), care s-a accidentat în pregătiri şi se află în proces de recuperare. Goalkeeperul a semnat pe un an de zile cu Politehnica. În stagiunea de primăvară a îmbrăcat tricoul celor de la CSC Dumbrăviţa în 8 meciuri, după ce în prima parte a sezonului trecut a avut alte 6 apariţii, tot în Liga 3, pentru ACS Poli. A mai fost legitimat la ACS Carani şi CSC Ghiroda şi Giarmata Vii.

Partida FC Universitatea Cluj – Politehnica Timişoara, din prima etapă a Ligii 2, se dispută mâine, de la ora 18.00 (transmisă de DigiSport 1, Telekom Sport 1 şi Look +), pe stadionul Cluj Arena. Alb-violeţii au reuşit să se impună cu 1-0 în precedentul duel direct din Ardeal.

Lot Politehnica 2021-22 (2 august UPDATE):

Portari: George PĂDURARU, Harrison DEVENISH-MEARES (Rapid), Robert POPEŢ * (ex-Dumbrăviţa/ACS Poli);

Fundaşi: Nicolae SOFRAN *, Călin JURJ, Ioan MERA, Cristian SCUTARU, Cristian BOCŞAN, Tudor MOŢIU **, Claudiu PAMFILE, Cătălin OANEA (Chiajna);

Mijlocaşi: Denis RADU **, Alin IGNEA, Romario RUS, Doru ANDREI **, Adrian ZALUSCHI (Minaur), Cosmin BÎRNOI (Farul), Daniel BENZAR (Rapid), Bogdan MINTEUAN * (Minaur), Samuel COSTEA * (Ghiroda), Roberto Haţegan (ex-Nurnberg U19);

Atacanţi; Mircea AXENTE, Sebastian SEREDIUC (Dej/CFR Cluj), Octavian URSU (Rapid).

*-jucător U20**-jucător U18

-Lotul mai poate suferi curând modificări

Staff

Antrenor principal: Dorin TOMA, antrenor secund: Antonio FOALE, antrenor cu portarii: Petru ŢURCAŞ, preparator fizic: Adrian RUS, kinetoterapeut: Marius INCIULESCU, delegat: Ciprian FREANŢ, medic: Musab AL-QATAWNEH, magazioner: Bogdan COMĂNIŞTEANU.

UPDATE Alin Manea s-a despărţit de comun acord de clubul nostru.