Au rămas mai puţin de 24 de ore până la primul joc din ediţia 2020-21 a Ligii 2. La fel ca în campionatul trecut, Politehnica va înfrunta în runda întâi formaţia CS Mioveni pe teren propriu. De această dată însă condiţiile sunt diferite, meciul va avea loc pe arena „Ştiinţa”, fără spectatori, şi va fi unica întâlnire dintre cele două în sezonul regular.

„Ne bucurăm că în sfârşit începem să jucăm meciuri oficiale, cu un ochi râdem, cu altul plângem. Ne bucurăm pentru că putem juca meciuri oficiale, plângem pentru că nu-i avem pe suporteri lângă noi. Trebuie să recunoaştem, ei sunt inima echipei şi toate satisfacţiile şi reuşitele, emulaţia creată e în primul rând pentru ei. Sperăm ca timpul să rezolve această pandemie şi să-i avem fizic cât mai repede alături de noi. CS Mioveni e cea mai bună din serie dacă ne luăm după ultimul clasament, pentru că pe lângă cele două promovate, Mioveni a jucat barajul pentru Liga I, e o echipă valoroasă, experimentată, care are ca şi obiectiv promovarea. Va fi un meci dificil pentru noi, dar ca întotdeauna nu o să găsim scuze, că am suferit în ultima perioadă, cu numărul de antrenamente sau pauza din pregătire datorită izolării lotului… Prin mijloacele noastre vom căuta soluţii să câştigăm meciul de mâine şi vom da totul ca să ieşim învingători”, a declarat Octavian Benga, antrenorul principal al Politehnicii.

Deşi Politehnica a început sezonul 2019-20 cu o înfrângere în faţa galben-verzilor, scor 0-1, pe stadionul „Dan Păltinişanu”, Tavi Benga are amintiri plăcute legate de formaţia argeşeană:  „Niciun meci nu seamănă cu celălalt. Eu când am venit la echipă am avut o deplasare la Mioveni şi am câştigat cu 1-0, îmi doresc ca mâine istoria să se repete. Mioveni a pierdut trei-patru titulari, dar în locul lor au venit jucători foarte buni. Iacob de la Rapid, Marinescu de la Petrolul, Popescu de la Chindia, şi-au completat foarte bine lotul. Niciun meci nu seamănă cu altul, sper ca istoria să se repete, cel puţin în favoarea mea. Campionatul trecut am învins la Mioveni şi a fost o echipă foarte bună, cu siguranţă va fi un meci disputat mâine”.

„Ne aşteaptă un meci greu, noi trebuie să facem tot posibilul să câştigăm, pentru că se joacă doar un meci, nu va fi şi returul. Trebuie să ne câştigăm toate meciurile pe care le jucăm acasă, pentru că aşa e normal, suntem Politehnica Timişoara. Ne lipsesc într-adevăr suporterii noştri, care ne ajutau foarte mult, dar sper ca mâine să nu se simtă lipsa lor şi să câştigăm cele trei puncte puse în joc”, a spus şi Ioan Mera, căpitanul Politehnicii.

Experimentatul fundaş consideră că alb-violeţii au un avantaj faţă de anul trecut prin disputarea partidei pe „Ştiinţa”: „S-a jucat pe Dan Păltinişanu, noi ne simţim bine pe Ştiinţa, aici ne antrenăm. Sper să nu fie ca în sezonul trecut, suntem o echipă omogenă, un grup unit, eu cred că avem prima şansă mâine să câştigăm meciul!”.

Partida Politehnica Timişoara – CS Mioveni se dispută mâine, 29 august, de la ora 11.00, pe stadionul „Ştiinţa”, în etapa I a Ligii 2. Conform prevederilor actuale partida e organizată fără accesul spectatorilor. Meciul va fi transmis live video pe contul YouTube al clubului nostru, precum şi pe pagina de Facebook a Politehnicii.