Politehnica Timișoara se întoarce cu toate punctele din Moldova, după victoria cu 2-1 de astăzi, din deplasare, cu Aerostar Bacău. „Dubla” lui Bozian a decis soarta întâlnirii, însă băcăuanii au exercitat o presiune constantă în repriza a doua, mai ales după golul marcat de Cătălin Vraciu.

Primă repriză echilibrată în vecinătatea aeroportului din Bacău, cu gazdele bazându-se pe un joc mai degrabă fizic, în vreme ce alb-violeții au avut mai mult inițiativa, încercând să construiască cu pase la firul ierbii. Prima șansă de gol a aparținut timișorenilor, în minutul 5, atunci când Gelu Velici a șutat de la 16 metri, pe direcția lui Hărăguță. Un minut mai târziu, Bozian a expediat un șut peste transversală, pentru ca, în minutul 8, Velici să fie căutat de o pasă a lui Plămadă, însă vârful polist nu a ajuns la întâlnirea cu balonul.

Băcăuanii au ieșit la rampă în minutul 11, atunci când lovitura de cap a lui Buhăcianu a fost reținută de Murariu. După o perioadă de ușoară dominare a celor de la Aerostar, jocul s-a mutat din nou în jumătatea gazdelor, iar în minutul 21, Schieb a șutat violent, din lateral stânga, însă puțin peste poartă. Apoi, în minutul 25, Bozian a șutat de la marginea careului, Adăscăliței a reușit să blocheze în fața porții, iar pericolul a fost îndepărtat. Au urmat apoi alte două șanse importante pentru amfitrioni, ambele în minutul 29. Mai întâi, Hurdubei a șutat periculos, mingea fiind deviată în corner de Scutaru, iar la faza fixă rezultată, Adăscăliței a reluat cu capul, puțin pe lângă poartă.

Minutul 36 a adus ocazia care, practic, a anunțat golul. Bilia l-a găsit cu o pasă de pe dreapta pe Bozian, care a șutat de la 16 metri, în transversală! În ultimul minut al primului mitan, după o comninație cu Plămadă, același Bogdan Bozian a șutat de la zece metri, balonul a fost deviat de Ichim și l-a păcălit pe portarul Hărăguță.

Început în forță și în repriza secundă pentru alb-violeți, care în minutul 53 au urcat scorul la 2-0. Același Bogdan Bozian a înscris la firul ierbii, din centrul careului, după o pasă venită de pe stânga, de la Schieb. Lucrurile se puteau simplifica pentru Politehnica în minutul 59, însă șutul din întoarcere al lui Velici, la colțul scurt, nu a reușit să îl învingă pe Hărăguță.

În schimb, soarta timișorenilor s-a complicat, odacă cu golul băcăuanilor, venit în minutul 64. Nou-intratul Sahru a centrat de pe dreapta, iar Cătălin Vraciu a redus din diferență cu o lovtură de cap. Până la final, Aerostar a încercat să pună presiune pe jumătatea polistă, însă nu și-a creat decât o singură ocazie mare, prin același Vraciu, care a trimis alături, din poziție ideală, în minutul 80.

S-a încheiat 2-1 pentru alb-violeți, care bifează primul succes extern din acest sezon și, totodată, leagă a doua victorie consecutivă, după cea de săptămâna trecută, cu „U” Cluj.

Aerostar Bacău (antrenor Cristian Popovici): Hărăguță – Mihălăchioaie, Florescu, A. Ichim, Chirilescu – Roșca (46, Sahru), Căinari, Adăscăliței (cpt.) (58, Chirilă), Hurdubei (71, Istrate) – Vraciu, Buhăcianu
Politehnica Timișoara (antrenor Cosmin Petruescu): Murariu – Bilia (71, Nicolescu), Scutaru, Mera (cpt.), Cherecheș – Vidrăsan, Ignea – Plămadă (65, Bedea), Bozian, Schieb – Velici (84, Lazea)