Emanuel Titus Ilieşi / Mediafax Foto

Politehnica Timişoara a reuşit ieri a opta victorie stagională, 2-0 cu Luceafărul Oradea. Cel mai bun jucător al alb-violeţilor a fost, din nou, Deian Sorescu. Fotbalistul în vârstă de 20 de ani a deschis scorul în minutul 10, iar în minutul 84 a trimis pasa prin care Ionuţ Plămadă a securizat cele trei puncte. După meci, antrenorul Bogdan Andone a avut cuvinte de laudă la adresa elevului său, pe care l-a propus la reprezentativa de tineret a României.

„În primul rând, mă bucur pentru mine, personal, dar şi pentru reuşita echipei. A fost un meci greu, de luptă. Noi venim după un drum foarte lung, am făcut 15 ore cu autocarul de la Suceava. Trebuie să ne bucurăm de această victorie. Cele trei puncte sunt foarte importante, pentru că ne-am securizat un loc între primele zece. E foarte important, deoarece suntem în obiectiv. Sperăm ca până în iarnă să acumulăm cât mai multe puncte”, a declarat Sorescu, după victoria cu Luceafărul.

Politehnica a evoluat, preţ de 40 de minute, în superioritate numerică, după ce fundaşul central al oaspeţilor, Alin Mutu, a văzut direct cartonaşul roşu, pentru un fault din poziţie de ultim apărător asupra lui Plămadă. Deian Sorescu e de părere că acel moment a contat mult în economia partidei.

„Vă daţi seama, e greu să joci cu un om în minus, mai ales într-un astfel de meci de luptă. Noi am jucat mai puţin cu mingea, cred că s-a văzut şi de pe margine că a fost mai mult angajament, dar ne bucurăm că a ieşit cu bine. Cele trei puncte sunt la noi”,a opinat Sorescu.

Un aspect important e faptul că, de această dată, Politehnica a reuşit să marcheze şi golul desprinderii, chiar dacă acesta a venit abia în minutul 84. „Ne creăm ocazii meci de meci, cred că toată lumea a sesizat acest lucru. Avem cel puţin două şanse de unu la unu cu portarul în fiecare joc. De această dată, am gestionat situaţia mai bine ţi ne bucurăm pentru acest lucru”, a mai spus Sorescu.

Prestaţia bună a lui Deian Sorescu a fost subliniată la final şi de antrenorul Politehnicii, Bogdan Andone. Tehnicianul şi-a propus elevul la reprezentativa de tineret a României: „În opinia mea, merită să fie convocat la naţionala U21, la ce calităţi are şi la ce formă traversează în acest moment!”.

Pentru Politehnica urmează, în runda viitoare, derby-ul local cu Ripensia. Partida din etapa a 18-a va avea loc sâmbătă, de la ora 11:00, pe arena din Ciarda Roşie.