Foto: Emanuel Titus Ilieși / Mediafax Foto

Politehnica Timișoara va deschide etapa a 29-a a Ligii a II-a vineri, pe terenul liderului Dunărea Călărași. Partida se va juca de la ora 17:00, pe stadionul „Ion Comșa” din localitate, acolo unde alb-violeții au obținut, la precedenta vizită, o spectaculoasă victorie în prelungiri.

Delegația timișoreană va pleca joi spre Călărași într-un efectiv redus. O primă absență o notăm la nivelul staff-ului tehnic, deoarece antrenorul principal, Antonio Foale, nu va efectua deplasarea, deoarece are programată, în această săptămână, o operație de cataractă. Astfel, echipa va fi condusă la Călărași de antrenorul secund Iulian Prodana.

La nivel de lot, absențele sunt la fel de importante. Cornel Predescu s-a accidentat și nu va efectua deplasarea. La Timișoara vor rămâne, de asemenea, golgeterul Deian Sorescu și mijlocașul Alin Ignea, ambii suspendați, pentru cumul de cartonașe galbene. În schimb, va reveni atacantul Ionuț Plămadă, indisponibil în ultimele două meciuri de campionat, din cauza unei accidentări suferite în meciul din deplasare, de la Juventus București. O altă veste bună e prezența la Călărași a mijlocașului Raul Krausz, care a suferit o accidentare în timpul meciului de vinerea trecută, cu CS Afumați, însă care, din fericire, nu a fost serioasă.

Revenire pe „Ion Comșa” după un an și jumătate

Politehnica Timișoara revine vineri pe arena „Ion Comșa” din Călărași, acolo unde, în sezonul trecut, a obținut o victorie memorabilă. La 29 octombrie 2016, alb-violeții s-au impus cu 3-2 în fief-ul Dunării, grație unui gol înscris de Bădăuță în al treilea minut de prelungire. Pentru Politehnica mai înscriseseră Birău (51) și D. Constantinescu (56-penalti), în vreme ce gazdele au punctat prin M. Ștefan (4) și Șandru (58).

Iată și formațiile care se înfruntau la Călărași în meciul mai sus amintit:

Dunărea Călărași (antrenor Adrian Mihalcea): C. Lungu (cpt.) – Țenea, Panait, Șandru, Barna – P. Radu, Danciu, M. Ștefan, R. Licu – Balint, Zsivanovics. Au mai intrat S. Matei, V. Petre și Ciocâlteu.
Politehnica Timișoara (antrenor Sorin Brîndescu): Gakos – Motreanu, Gălan (cpt.), Bilia, Taub – Stancu – Birău, Mărgărit, D. Constantinescu, Ghinescu – Bădăuță. Au mai intrat Dănăricu și Blănaru.

Interesant e că Politehnica e ultima echipă care a reușit să câștige la Călărași. În actualul sezon, în cele 14 partide disputate pe arena „Ion Comșa”, Dunărea a obținut 12 victorii și a remizat de două ori, 1-1 cu CS Mioveni și 0-0 cu Hermannstadt.

***

Partida Dunărea Călărași – Politehnica Timișoara, din etapa a 29-a a Ligii a II-a, va avea loc vineri, de la ora 17:00, și va fi televizată de Digi Sport.