Alb-violeţii nu au avut prea mult timp de respiro după succesul din Cupa României şi vor pleca mâine spre Bucureşti, pentru deja a patra deplasare în actualul sezon de Liga 2. Adversarul Politehnicii e un club cu experienţă în acest eşalon – FC Metaloglobus, care are o zestre identică în clasament.

„Ne aşteaptă o partidă dificilă, un joc greu cu Metaloglobus, o echipă cu care ne aflăm la egalitate perfectă, ca şi puncte, ca şi golaveraj. Ne dorim să scoatem maximum din acest joc, deşi venim după un joc de Cupă în care nu prea am strălucit, încercăm să redresăm lucrurile şi să aducem punct sau puncte din această deplasare grea”, a declarat Dorin Toma, antrenorul principal al Politehnicii.

„Am încercat în mare parte să mai reglăm aspecte legate de condiţia fizică şi din punct de vedere tactic. La fel, încercăm şi astăzi să mai punem unele lucruri la punct iar jocul de Cupă chiar ne-a prins bine… Metaloglobus este o echipă bună, ca şi noi, adversar care trage şi el la play-off. Sigur, sunt o echipă bună, cu mulţi ani în Liga 2, au jucători cu experienţă, precum fraţii Herea. Dar va fi un joc de care pe care, aşa cum arată şi clasamentul… trebuie să facem un meci cât mai bun şi să creştem de la joc la joc. Iar ghinionul pe care l-am avut cu Poli Iaşi să nu se mai repete în meciul de la Bucureşti”, a precizat tehnicianul alb-violeţilor.

Echipa noastră va evolua în premieră în acest sezon pe o suprafaţă artificială de joc. „Bineînţeles este o suprafaţă nouă. Încercăm şi noi să ne antrenăm azi pe un sintetic, mâine la fel, încercăm să ne pregătim pentru suprafaţa pe care vom juca sâmbătă. E un dezavantaj pentru că ei se pregătesc şi joacă în fiecare zi pe acel teren”, a adăugat Dorin Toma.

Antrenorul Politehnicii a vorbit azi şi despre noul „recrut” din ofensivă: „Erik Gerbi e un jucător pe care încet încet trebuie să-l introducem în lot. Lotul nostru nu e aşa numeros, a fost şi plecarea lui Axente, va fi în lot şi vom vedea dacă vom apela la serviciile sale pentru acest joc. Transferurile s-au încheiat pentru noi, cu acest lot vom merge cel puţin până la iarnă… E un jucător cu fizic destul de bun, din păcate este puţin în urmă cu pregătirea, dar, fiind un jucător de top – a fost la Juventus şi Sampdoria – sunt sigur că se va acomoda destul de repede şi ne va ajuta la îndeplinirea obiectivelor…”.

Despre partida din cartierul bucureştean Pantelimon a vorbit şi mijlocaşul Rareş Lazăr: „Am gânduri de încredere şi de optimism, în primul rând, pentru că în ciuda jocului din Cupă echipa cred că a arătat bine şi la meciul cu Iaşi. Am început să ne legăm, să ne cunoaştem între noi şi vrem să câştigăm neapărat la Metaloglobus, în ciuda terenului şi a adversarului, care o să fie destul de dificil, îl cunosc foarte bine!”.

„M-am acomodat foarte bine, ştiam majoritatea jucătorilor, am fost colegi la diferite echipe. Ştiam şi majoritatea jucătorilor de aici, am jucat în meciruri şi ca adversar şi m-am acomodat foarte bine, sincer chiar mă simt bine (…) Echipa a fost anul trecut în play-off, au venit jucători care au promovat anul trecut… Primul pas e play-off-ul, dacă suntem acolo, în iarnă să se mai facă nişte mişcări şi să întărim lotul, normal că sperăm la promovare, a adăugat jucătorul sosit în vară de la Rapid.

Din motive medicale echipa noastră va fi lipsită şi la Bucureşti de serviciile lui Sebastian Serediuc şi Denis Radu. În altă ordine de idei, Doru Andrei s-a realăturat lotului alb-violet după acţiunea avută cu lotul naţional U19. „Tricolorii mici” au disputat două teste cu Bosnia şi Herţegovina U19. Mijlocaşul nostru a evoluat în repriza a doua a primului joc (scor 5-1 pentru România U19), respectiv în prima parte a eşecului cu 0-1 din jocul 2.

Partida Metaloglobus Bucureşti – Politehnica Timişoara se dispută sâmbătă, 11 septembrie, de la ora 13.00 (televizat pe Digi Sport 1, Telekom Sport 1 şi Look Sport 1), în etapa a VI-a a Ligii 2. Ambele echipe au şapte puncte şi golaveraj identic: 6-6, fiind la egalitate perfectă pe poziţiile 8-9 ale clasamentului.