Primul dintre cele trei derby-uri locale sau regionale, cu Ripensia, ACS Poli și, mai ales, UTA, va avea loc sâmbătă, de la ora 16.

Pe stadionul Dan Păltinișanu, cu Politehnica în calitate de echipă oaspete, adversar va fi Ripensia. La alb-violeți sunt indisponibili Dalin Munteanu și Schieb. Borbei va reveni de la naționala de juniori U16, după meciul cu Rusia, și va sta pe bancă împotriva Ripensiei.

Între cele două grupări există o rivalitate care a început în ediția 2014/15 a Ligii a IV-a, când ”studenții” au câștigat seria, rămânând memorabil acel Ripensia – Politehnica 2-6, la 7 martie 2015, cu 6.000 de spectatori pe ”Dan Păltinișanu”!

Bilanțul întâlnirilor directe este favorabil poliștilor, iar în acest sezon cele două echipe au jucat două partide, în toamnă, ambele pe ”Dan Păltinișanu”. Mai întâi, în Cupa României, Poli a învins cu 2-1, după prelungiri, în calitate de oaspete. Apoi, în campionat, în calitate de gazdă, a pierdut cu 1-0.

În clasament, Politehnica este pe locul 12, cu 35 de puncte, la patru locuri și cinci puncte de linia retrogradării. Ripensia se află pe 9, cu 39 de puncte.

Declarații de la conferința de presă de azi:

Cosmin Petruescu, antrenorul Politehnica

Dragoș Cojocaru, jucător Politehnica

Cristian Ene, jucător Politehnica