Viorel-Aurel Şerban, preşedintele Politehnicii Timişoara, a oferit la conferinţa de presă de astăzi mai multe informaţii legate de noutăţile din organigrama clubului, precum şi detalii despre următorii paşi ai societăţii pe acţiuni.

„Aşa cum bine ştiţi, reorganizarea clubului în luna iulie a dus la formarea acestei societăţi, care, desigur, are ca obiectiv de activitate în primul rând activitatea fotbalistică şi ca activitate fotbalistică ne axăm în această perioadă pe două direcţii: echipa de seniori şi Centrul de copii şi juniori. Iar fotbalul feminin se desfăşoară în colaborare cu cei de la Fortuna Becicherecu Mic. Consiliul de Administraţie e într-un proces puternic de aşezare a lucrurilor pe făgaşul normal, ceea ce înseamnă finalizarea unei organigrame şi ocuparea posturilor de pe aceastră organigramă, în acelaşi timp cu activitatea pe care o desfăşurăm cu privire la lansarea acţiunilor, aşa cum a fost de la început gândită această societate, ca acţionării săi să fie o masă cât mai largă de oameni. Legat de subiectul acţiuni, suntem într-o etapă finală de majorare a capitalului social şi probabil, cât de curând, vor apărea primele informaţii legate de pachetele de acţiuni care se vor lansa pentru iubitorii şi suporterii timişoreni şi pentru publicul larg din Timişoara şi nu numai. Pentru toţi cei care simt şi trăiesc pentru Poli şi care doresc prin cumpărarea unui număr de acţiuni să fie părtaş la ceea ce înseamnă acest club cu istoria lui. Şi, desigur, concomitent, cu discuţiile cu unele firme şi societăţi, care doresc să cumpere probabil pachete mai mari, dar toate în conceptul pe care l-am gândit – Clubul să-şi păstreze identitatea, istoria şi valorile”, a declarat Viorel-Aurel Şerban.

„Deja începem să ocupăm poziţii din acea organigramă. Vor fi patru-cinci direcţii. Direcţia sportivă este cea care «arde» desigur. Activitatea se desfăşoară şi nu ne aşteaptă pe noi să facem multe discuţii… Ca urmare a discuţiilor avute în Consiliul de Administraţie de săptămâna trecută, am decis să-l numit în funcţia de director sportiv pe profesorul Călin Rosenblum, care şi-a intrat în pâine de luni… Vor urma cât de curând şi alte numiri. Aceasta e Direcţia sportivă, mai avem Direcţia administrativă, Direcţia marketing, Direcţia scouting şi aşa mai departe, dar trebuie să alegem cu atenţie şi, desigur, sunt nişte paşi, un volum foarte mare de muncă pe care-l desfăşurăm în C.A. în această perioadă. Dar preocuparea numărul 1 e să o avem, nu doar de organizarea şi aşezarea pe baze profesioniste a acestui club, trebuie să ne uităm şi la ce se întâmplă în iarbă… E un aspect de imagine, o anumită comportare negativă a actorilor ar aduce şi mici deservicii eforturilor pe care le facem în a atrage lumea şi a o convinge asupra proiectului acesta ca fiind un proiect serios şi cred că singurul viabil şi fiabil în această parte a ţării, ţinând cont de modul cum privim noi sportul şi de principiile care stau în modul acesta de gândire… Mai există un post liber, de director executiv, care va răspunde de tot ce înseamnă executivul. Călin este directorul sportiv, el răspunde Direcţia sportivă, obligaţia lui e de a se preocupa de viaţa de zi a echipei, a lotului, a antrenorului şi a problemelor cu care se confruntă”, a mai spus preşedintele Politehnicii.

„Mulţumesc în primul rând conducerii pentru oferta făcută. Au fost circa două săptămâni de întrevederi pentru că am vrut să mă edific exact asupra a ceea ce se doreşte. Şi ştiu că nimic nu este uşor, dar pornesc cu gânduri bune şi având alături staff-ul, echipa, suporterii şi bineînţeles board-ul conducerii, sper că vom realiza toate obiectivele acestui proiect. Este foarte greu, e o societate nou înfiinţată, pe alte criterii pe care au fost altele până acum, dar mergem înainte, căutăm pe fiecare palier oameni care pot să facă faţă şi sunt dispuşi să ne ajute. Am găsit o stare de spirit bună la echipă, cu toate că ultimele rezultate nu ne-au ajutat, dar am încredere mare, şi în Dorin şi în staff. Cu băieţii am avut deja două întrevederi şi sper ca mâine, când ne vom revedea în cantonament, va fi şi mai bine. Totul ţine de meciul cu Csikszereda, e vital, trebuie să câştigăm, apoi mergem optimişti la jocul din Cupa României”, a concluzionat Călin Rosenblum, directorul sportiv al Politehnicii.