Foto: Emanuel Titus Ilieși / Mediafax Foto

Politehnica Timișoara a pierdut pe terenul liderului Ligii a II-a, Dunărea Călărași, în uvertura etapei a 29-a. Cu un lot din care au lipsit mai mulți oameni de bază, dar și fără „principalul” Antonio Foale pe bancă, alb-violeții nu au pus prea multe probleme în fieful trupei antrenate de Dan Alexa. Merită totuși subliniat debutul în Liga a II-a al lui Alexandru Gașpar, unul dintre reprezentanții grupei de juniori 2003 și internațional U15.

În ciuda problemelor de lot, Politehnica a reușit o primă jumătate de oră bună pe arena „Ion Comșa”, e drept, fără acțiuni notabile pe fază ofensivă. Totuși, prima reluare spre poartă le-a aparținut alb-violeților, în minutul 2, prin Krausz, care a trimis cu capul pe lângă, din centrarea lui Ghinescu. Gazdele au început, încetul cu încetul, să pună stăpânire pe joc, iar Dur-Bozoancă a intervenit la șutul de la marginea careului al lui Munteanu, din minutul 15.

Deschiderea de scor a venit în minutul 33, atunci când golgeterul campionatului, Valentin Alexandru, a înscris cu un șut din întoarcere, de la 16 metri, în stânga lui Dur-Bozoancă. Gazdele și-au dublat avantajul în penultimul minut al primei reprize, prin Valentin Munteanu, care a reluat din fața porții, după o deviere inspirată a marcatorului primului gol, în urma unui corner executat de pe stânga de Pană.

La adăpostul acestui avantaj, Dunărea nu a mai forțat în repriza a doua, astfel că ultimele 45 de minute s-au disputat, în mare măsură, în zona centrală a terenului. Totuși, gazdele au mai apărut în câteva rânduri periculos în zona careului polist, iar Valentin Alexandru a ratat de puțin „dubla” în minutul 54, când mingea pe care a trimis-o cu capul a lovit stâlpul din dreapta lui Dur-Bozoancă. Același Valentin Alexandru a încercat poarta și în minutul 58, din interiorul careului, însă balonul a ocolit ținta.

Cea mai frumoasă acțiune ofensivă a timișorenilor a venit în minutul 61, atunci când Motreanu a centrat de pe dreapta, iar nou-intratul Ionuț Coadă a reluat spectaculos, din cădere, de la 14 metri, balonul trecând la câțiva centimetri peste transversală. De altfel, frumusețea acțiunii poliste a fost remarcată și de crainicul arenei „Ion Comșa”, care i-a îndemnat pe spectatori să-l aplaude pe tânărul fotbalist pentru încercarea sa.

Până la final, Silviu Pană și Valentin Munteanu și-au mai trecut în cont apariții periculoase în suprafața de pedeapsă a vizitatorilor, însă tabela nu s-a mai modificat, rămânând înscris până la final acel 2-0 stabilit încă din minutul 44.

Dunărea Călărași (antrenor Dan Alexa): C. Lungu – Țenea, Manole, Șandru, Tomozei – Pușcaș (69, C. Cristea), Drăghiceanu (59, P. Iacob) – Missi Mezu, Pană (80, C. Rus), V. Munteanu – V. Alexandru
Politehnica Timișoara (antrenor Iulian Prodana): Dur-Bozoancă – Motreanu, Bilia, Mera, Taub – Krausz, Poparadu – Giuricici (56, Coadă), Lazea (46, Plămadă), V. Nicolae (81, Gașpar) – Ghinescu.