Alb-violeţii abia aşteaptă să reintre pe teren şi să se revanşeze după eşecul clar suferit în runda inaugurală pe Cluj Arena. Antrenorul Dorin Toma a vorbit astăzi despre dorinţa întregii echipe de a arăta adevărata faţă a Politehnicii în partida care se va disputa marţi, pe terenul celor de la Dunărea Călăraşi.

„Din păcate suntem în faţa dumneavoastră după un eşec la Cluj, o repriză în care nu am contat absolut deloc, o a doua repriză în care ne-am revenit puţin, dar din păcate, la fel, am suferit la finalizare. Ne dorim ca la jocul de la Călăraşi să arătăm cu totul altfel, să schimbăm faţa echipei, pentru că nu este aceea de la jocul cu U Cluj. Şi ne dorim foarte mult să arătăm atitudine, disciplină, pe care am pregătit-o în toată această vară. Din păcate nu s-a văzut la Cluj şi acest lucru a contat şi ne-am întors cu un 0-3 pentru care nu avem nicio scuză”, a declarat Dorin Toma, antrenorul principal al Politehnicii.

„Trebuie să avem răbdare, pentru că noi încă am transferat jucători săptămâna trecută şi în această săptămână. Deci cerem răbdare şi îi rugăm pe suporterii noştri să aibă răbdare cu noi. Pentru că, am pregătit anumiţi jucători în această vară, după care am transferat rând pe rând, chiar în această săptămână a venit un jucător – Rareş Lazăr. Din păcate nu am reuşit să aducem jucători la începutul pregătirii. Pregătirea am început-o o săptămână mai târziu şi în jocurile amicale avute nu am văzut greşelile făcute la U Cluj, pentru că nu am avut adversari puternici. Echipa pe care am pregătit-o şi a intrat în primul 11, în afară de Bocşan, nu a luat niciun gol în jocurile amicale şi atunci bineînţeles, nu am văzut marile greşeli care s-au făcut pe fază defensivă. Asta nu mă scuză cu absolut nimic. De aceea am lucrat săptămâna aceasta, vom lucra în continuare, să schimbăm faţa echipei şi disciplina de joc (…) Dar cum a trecut această săptămână, jucătorii care au venit mai târziu s-au pregătit foarte bine, deja sunt aproape la acelaşi nivel cu cei cu care am început. Deja e concurenţă post pe post şi cel mai bun jucător va intra. Vor fi schimbări în echipă, schimbări care vor fi benefice şi cu care ne dorim să câştigăm acest joc. Pentru că este foarte important pentru noi. Am început cu un duş rece, dar trebuie să ne revenim cât de repede”, a mai spus Dorin Toma.

Staff-ul Politehnicii a urmărit partida disputată de Dunărea săptămâna trecută, la Timişoara, cu Ripensia, joc încheiat la egalitate – scor 3-3. „Am văzut jocul, la fel, două reprize total opuse. Una în care Ripensia a controlat jocul, o a doua repriză în care Călăraşiul a controlat mult mai bine jocul, acest lucru ne dă de gândit, este o echipă bine pregătită. Cu foşti jucători, ce au fost anul trecut, plus jucătorii tineri pe care i-au adus acum, nu vom avea un joc uşor. Dar am mare încredere în noi, că vom arăta o altă faţă a noastră pe teren”, a mai subliniat antrenorul principal al alb-violeţilor. Acesta a specificat că toţi jucătorii Politehnicii sunt apţi pentru următorul meci, inclusiv Cristian Scutaru, mai puţin portarul Robert Popeţ (absent pe o perioadă mai lungă).

Partida Dunărea Călăraşi – Politehnica Timişoara se dispută marţi, 10 august, de la ora 17.00 (televizat), în etapa a II-a a Ligii 2.