Foto: Emanuel Titus Ilieși / Mediafax Foto

Politehnica Timișoara nu a reușit să repete evoluția de la mijlocul săptămânii, din Pantelimon, și a fost învinsă astăzi, cu 2-1, de CS Balotești. Alb-violeții, deși au condus la pauză, au fost întorși în prima jumătate a reprizei secunde de o formație gazdă în care prezența fraților Herea se simte din plin.

Meciul de la Buftea a început sub semnul echilibrului, cu o perioadă de tatonare prelungită, în care ocaziile de gol au lipsit la cele două porți. Prima șansă notabilă a partidei a aparținut timișorenilor, prin Deian Sorescu, al cărui șut de la 20 de metri a fost reținut, în doi timpi, de portarul Eșanu. În minutul 20, am consemnat prima apariție periculoasă a gazdelor în careul polist, la o respingere nefericită a lui Mera, până la Novac, însă atacantul Baloteștiului a trimis, din șase metri, lateral dreapta, pe lângă poartă. Echilibrul s-a rupt pe tabelă în minutul 28, atunci când jucătorul cel mai în formă al Politehnicii, Deian Sorescu, a marcat, din situație de unu la unu cu portarul advers, după o deviere a lui Lusamba. Pe final de repriză, alb-violeții își puteau dubla avantajul, însă Eșanu s-a opus șutului în forță expediat de Vasile Nicolae de la 20 de metri.

Politehnica a început în aceeași notă pozitivă și repriza secundă, însă defensiva oaspeților a rezistat încercărilor ofensive ale timișorenilor. Încetul cu încetul, jocul s-a mutat însă în jumătatea de teren a vizitatorilor, iar în minutul 55, Baloteștiul a restabilit egalitatea, prin stoperul Bogdan Marciuc, care a înscris cu capul după o lovitură de colț de pe dreapta. Zece minute mai târziu, ilfovenii au preluat conducerea, după lovitura executată de la 18 metri de Claudiu Herea, la firul ierbii, în dreapta lui Dur-Bozoancă.

Până la final, Politehnica a presat poarta lui Eșanu, însă nu a găsit drumul spre golul egalizator. În minutul 82, Bilia a șutat în forță, însă portarul ilfovenilor a plonjat și a respins de sub transversală. Apoi, în minutul 86, s-a petrecut o fază controversată, timișorenii solicitând penalti la un fault asupra lui Sorescu, însă centralul partidei a considerat că infracțiunea s-a produs în afara careului.

S-a încheiat 2-1 pentru CS Balotești, care „smulge”, așadar, 4 puncte Politehnicii în acest sezon. Alb-violeții lui Antonio Foale au evoluat astăzi în formula Dur-Bozoancă – Motreanu, Scutaru, Mera (cpt.), Bilia – Ignea, Poparadu, Krausz, V. Nicolae (74, Ghinescu) – Sorescu, Lusamba (90, Schieb)