Vinerea Mare ne-a găsit la Giurgiu, unde aveam să întâlnim în sferturile Cupei României un adversar hotărât să își ia revanșa pentru înfrângerea din prima etapă de play-off, când am reușit o remontada extraordinară. Nu a fost să fie și de data aceasta, FC Carmen București reușind să țină de avantajul de un gol până la fluierul final, calificându-se în semifinalele competiției.

Poli a început meciul bine, presând adversarul, fiind mai prezentă în jumătatea adversă, însă fără să ajungă periculos în fața porții. Carmen s-a bazat pe contraatac și, dacă nu au avut-o disponibilă pe Claudia Chiper, micuța Lung Galau a pus la treabă defensiva alb-violetă. În minutul 39, aceasta a interceptat balonul expediat greșit de Tristan Corneil, pasându-i Iulianei Obreja, care înscrie cu un șut în vinclu de la aproximativ 22 metri. Înainte de a intra la vestiare, echipa gazdă putea să își dubleze avantajul, dar Corneil a scos de pe linia porții.

La fel ca și în meciul din play-off, Poli a început repriza a doua cu trei modificări însă, de data aceasta, acestea nu au adus un foarte mare plus. Carmen a dominat prima parte, în care a mai ratat câteva ocazii importante. Sfârșitul meciului a aparținut Politehnicii care s-a aruncat în atac sperând măcar să împingă meciul în prelungiri, Teo Meluță, Cristina Sucilă sau Clara Roșu încercându-și norocul, Lorena Mihăilesc nereușind nici ea să șuteze spre poartă, ștergând doar mingea cu gheata.

Fluier final și la Girugiu se oprește drumul Politehnicii în Cupa României. Însă concentrarea rămâne pe obiectivul principal: campionatul. În ultima etapă din turul play-off-ului, Poli joacă în deplasare cu FC Universitatea Cluj, echipă față de care are șase puncte avans înaintea meciului. Partida este programată pentru data de 23 aprilie, pe Iclod Arena, de la ora 13:00.

„Carmen București și-a dorit mai mult victoria, au fost mereu primele la minge, au fost mai combative, viteza de reacție a fost mai bună și, în aceste condiții, au reușit să aibă mai multe situații de a marca decât noi. Noi am fost mai mult cu posesia și jocul în jumătatea adversă. Cred că și vântul a influențat puțin jocul, în prima repriză au avut ele vântul, au reușit să înscrie, iar în repriza a doua noi nu am reușit să avem un joc lucid. Nu am reușit să aducem un plus prin schimbările pe care le-am făcut la pauză, indiferent de ce am încercat în atac, nu am avut luciditate, nu am avut prospețime, nu am avut claritate în acțiuni și execuții, astfel am avut puține situații de a marca.

A fost un joc de luptă, într-un ritm susținut, cu o intensitate bună, pentru care ambele echipe merită felicitări. Două echipe cu stiluri diferite, dar care încearcă să joace fotbal. Consider că a avut o influență și faptul că am avut și multe jucătoare la loturile reprezentative, am avut jucătoare cu care ne-am întâlnit la hotel, ne-a fost mai greu să pregătim jocul în aceste condiții. Dar nu este o scuză! Și în aceste condiții noi trebuia să jucăm altfel, cel puțin pe faza ofensivă. Sperăm să o facem mai bine în campionat pentru că principalul nostru obiectiv rămâne lupta pentru titlu. Sperăm că acolo să avem cu totul și cu totul altă atitudine și altă prestanță” a declarat la finalul meciului managerul Mirel Albon.

FC Carmen București: 33. Danielle Krzyzaniak – 3. Androniki Michalopoulou, 10. Giorgiana Vasile (cpt.), 26. Ana Maria Stanciu, 6. Paulina Sarkanaite (15. Isabelle E Silva Do Nascimento 46’), 18. Catarina Realista, 22. Bianca Sandu (14. Daniela Preda 76’), 28. Maria Cristea, 6. Iuliana Obreja, 13. Lung Galau (27. Maria Neacșu 86’), 9. Rania Kara Jouli (24. Anastasia Toma 76’).

Rezerve neutilizate: 99. Oxana Zheleznyak, 7. Maria Bârdea, 8. Oana Dragu,  11. Claudia Chiper, 21. Eva Atanasova.

Politehnica Timișoara: 30. Cosmina Roșu – 5. Teodora Meluță (cpt.), 22. Nicol Dincă-Vuia (28. Antonia Bratu 72’), 88. Tristan Corneil, 7. Florentina Ancăș, 24. Cristina Sucilă, 10. Nikoleta Kurja (20. Alexandra Boboc 72’), 27. Genoveva Roșie, 23. Melisa Șodinca (8. Clara Roșu 46’), 9. Nikolina Cakovic (3. Emilin Araujo dos Anjos Rodrigues 46’), 14. Anda Jivan (12. Lorena Mihăilesc 46’).

Rezerve neutilizate: 1. Sara Câmpean, 4. Cristina Codrescu, 16. Bianca Ienovan