Echipa de fotbal feminin a Politehnicii Timișoara a primit premiul „Excelență în Sport” la Gala Premiilor de Excelență 2022 la UPT.

În sezonul de toamnă recent încheiat, toate echipele clubului au terminat pe locul 1, cu victorii pe linie!

Echipa de senioare a încheiat sezonul regulat al Ligii I pe poziția de lider, cu punctaj maxim în cele 11 meciuri jucate și un golaveraj de 75-0! De altfel, e singura echipă din fotbalul românesc fără gol primit în acest sezon, din primele trei eșaloane feminine și primele trei masculine! Echipa a susținut, la începutul lunii decembrie, un amical în Serbia, cu Steaua Roșie Belgrad.

Formația secundă a clubului a încheiat anul ca lider al seriei I din Liga a III-a, cu victorii pe linie. Echipele de junioare U17 și U15 se află pe locul 1 în campionatele naționale rezervate acestor categorii de vârstă, ambele cu victorii pe linie.

Multe jucătoare ale Politehnicii sunt convocate, constant, la toate naționalele României, inclusiv cea de senioare. Printre ele, Teodora Meluță, una dintre cele mai bune jucătoare de fotbal din țară.

Conducător tehnic al Politehnicii este managerul general Mirel Albon, fost antrenor al naționalei feminine și cel mai titrat tehnician din fotbalul feminin românesc, după ce a cucerit mai multe titluri naționale cu Olimpia Cluj.

Echipa de fotbal feminin Politehnica Timișoara a apărut sub acest nume în vara anului 2021, printr-un parteneriat cu Fortuna Becicherecu Mic. Din vara acestui an, echipa de fotbal feminin a devenit secție în cadrul SSU Politehnica Timișoara, club care include echipa de seniori și Centrul de copii și juniori.