POLI a avut ca oponent în prima etapă intermediară a sezonului pe Metaloglobus București, o echipă bună pentru nivelul ligii a doua, care are în componență jucători cu experiență chiar și la nivelul ligii întâi, în frunte cu frații Herea. Băieții noștri nu au obținut cele 3 puncte, atât de necesare dacă privim situația noastră din clasament, cât și din punct de vedere al moralului înaintea meciului mult așteptat de duminică, împotriva rivalilor de la UTA. Comparativ cu meciul din etapa trecută cu FC Argeș, POLI a avut ocazii și situații de poartă mai numeroase, însă nu a fost suficient pentru a ne aduce și victoria. Rămânem cu lucrurile pozitive de după acest meci, se vede ca se lucrează intens la antrenamente faza ofensivă, jocul bun și atitudinea schimbată din ultimele etape continuă, iar ca și confirmare este seria de 5 etape la rând în care suntem neînvinși.

©️ Titus Emanuel Ilieși

Antrenorul nostru, Mugur Gușatu, nu s-a putut baza la acest joc pe doi jucători de bază din axul central al echipei – fundașul central Cristi Scutaru, suspendat pentru cumul de cartonașe galbene și Cristian Dros, mijlocaș central cu evoluții foarte bune în ultimele etape, care abia a revenit de la naționala de tineret a Moldovei și nu a fost inclus în lot. De asemenea, au mai lipsit portarul Murariu și mijlocașul Bogdan Vasile, încă nerecuperați în urma unor accidentări. Astfel, Guși-gol a fost nevoit să facă modificări în formula de start față de etapa trecută, începând într-o suprinzătoare și foarte ofensivă formulă 4-1-4-1, cu Ionuț Coadă fundaș central în locul lui Scutaru, cu Ignea singurul mijlocaș la închidere și cu o linie de 4 mijlocași cu sarcini ofensive în fața lui – Schieb pe stânga, Ungureanu și Manea centrali și Popescu pe dreapta, revenit de la naționala U19 și care i-a luat locul lui Denis Radu. Axente a fost folosit ca vârf împins, susținut fiind deseori de Manea sau Ungureanu.

Prima repriză a fost una echilibrată, iar primele faze de poartă au aparținut bucureștenilor, care au avut două șuturi pe poartă în minutele 7 si 10, prinse fără probleme de Mario Contra, iar apoi în minutul 13, Ionică a șutat peste dintr-o poziție bună. Prima mare ocazie de gol a aparținut Politehnicii în minutul 15, când Schieb a recuperat o minge în flancul stâng, a pasat în careu lui Manea, iar acesta a șutat cu stângul din unghi, la colțul lung, însă mingea a lovit bara transversală. În minutul 29, Axente a avut și el o situație de a inscrie, dar lovitura sa de cap a trecut peste poartă.

©️ Titus Emanuel Ilieși

În minutul 31, Schieb a recuperat o minge în terenul nostru și a pornit pe contraatac într-o cursa de aproape 50 de metri, i-a pasat oarecum neinspirat în stânga lui Manea, iar centrarea acestuia a fost respinsă în corner. Ungureanu a bătut pe scurt, mingea a fost respinsă în aut de margine și de aici a pornit faza golului nostru. Cherecheș a repus de la margine pentru Axente, acesta a preluat și s-a intors cu fața la poartă, i-a pasat lui Schieb, care cumva a reusit să-i paseze înapoi lui Axente dintr-o pozitie dificilă, iar atacantul nostru a preluat mingea și a sutat cu șpițul la coltul scurt, sub bară, fără nicio șansă pentru Gavrilaș, portarul oaspeților. 1-0 pentru POLI, in minutul 32! O execuție foarte frumoasă a lui Axente, care ne-a adus aminte de anii 90 și de celebrul brazilian Romario, care ne încânta deseori cu astfel de execuții.

La două minute distanță după deschiderea scorului, Politehnica are șansa de a duce scorul la 2-0, când o lovitură liberă foarte bine executată de Cherecheș, este deviată cu capul de Coadă, iar Mera trimite cu capul peste poartă din preajma careului mic. Ocazie foarte mare și probabil un moment foarte important al jocului, deoarece imediat după această ratare, Metaloglobus primește un penalty. A fost o aruncare lungă de la margine în careul nostru, Ignea sare la cap cu Ionică, niciunul dintre ei nu reușește să lovească mingea cu capul, însă mingea cade oarecum ciudat pe mâna lui Ignea, acesta neavând vreo intenție de a o juca cu mâna. O fază controversată, iar arbitrul dictează foarte sigur pe el lovitura de la 11 metri. Claudiu Herea execută tare și precis în stânga lui Contra, fără vreo șansă pentru portarul nostru, deși a ghicit colțul.

©️ Leczki Józsi

La pauza meciului, antrenorul bucureștenilor, fostul petrolist și rapidist Marius Măldărășanu, a efectuat deja două schimbări, introducându-i pe Ovidiu Herea si Ciocâlteu. Probabil nemulțumiți de jocul din prima repriză, oaspeții au sperat să schimbe ceva pe faza ofensivă prin introducerea celor doi jucători, însă repriza a doua i-a aparținut aproape în totalitate Politehnicii, care a fost echipa mai bună și care a atacat mai mult. Minutul 48 a adus prima ocazie de gol pentru POLI, când Manea a șutat foarte bine cu pământul de la aproximativ 25 de metri, Gavrilaș a respins greu în față, iar un fundaș advers respinge în corner din fața lui Axente. Ungureanu are și el o foare bună ocazie de a înscrie în minutul 52, când șutează de la 12-13 metri, însă exact pe direcția lui Gavrilaș. A urmat o perioadă mai slabă de joc, când totuși POLI a continuat să fie echipa mai incisivă și pozitivă, dar fazele de poartă au cam lipsit.

Ultimele 20 de minute au fost mai intense, cu POLI forțând victoria și în minutul 70 băieții noștri au ratat cea mai mare ocazie a reprizei secunde, în urma unei actiuni excelente a lui Schieb în partea stângă, care i-a centrat de pe linia de fund lui Axente, acesta a sărit foarte inteligent peste minge și l-a lăsat pe Manea într-o poziție foarte bună la 11 metri de poarta oaspeților, dar mijlocașul nostru a luftat incredibil, bărbierind mingea cu piciorul stâng, incomodat fiind poate și de faptul că mingea i-a sărit din gazon. În minutul 73, Gușatu face prima modificare, introducându-l pe Vidrășan în locul lui Ungureanu, iar astfel POLI a revenit la obișnuitul sistem 4-2-3-1. Tot Manea a mai irosit o ocazie în minutul 74, reluând cu capul peste poartă de la 7-8 metri o centrare bună. Cherecheș are și el o șansă foarte mare de a înscrie golul victoriei, când execută excelent la colțul scurt o lovitură liberă din lateral dreapta, mingea trece prin zid si Gavrilaș are o intervenție extraordinară, respingând cu mare dificultate de lângă bară. Același Cherecheș mai prinde un voleu foarte bun de la 18 metri, însă portarul bucureștenilor reușește din nou să-și salveze echipa. Era minutul 87. Imediat la faza următoare, în urma unor greșeli în lanț în apărarea noastră, Ovidiu Herea a ratat din situație de unu la unu cu Mario Contra, portarul nostru ieșind foarte bine și reușind sa-l blocheze. A fost poate singura breșă din defensiva noastră pe toată durata partidei. Prelungirile partidei i-au găsit pe ai noștri atacând încontinuu poarta adversă, dar din păcate golul victoriei n-a mai venit.

©️ Peluza Sud Timișoara

S-a terminat egal, 1-1, iar pentru POLI urmează meciul cu rivala din Arad. Un meci pe care băieții noștri trebuie să-l onoreze așa cum trebuie, cu atitudine și devotament, un meci în care ne punem cu toții foarte mari speranțe. Acum avem și motive, deoarece jocul nostru s-a îmbunătățit de la o etapă la alta și Mugur Gușatu a arătat curaj și că știe ce face. Este un meci pe care toți druckerii poliști îl așteaptă cu mare interes, un meci care mereu a generat un interes mare în rândul microbiștilor din Romania, însă se pare că nu același interes reprezintă și pentru televiziunile care dețin drepturile TV pentru liga a 2-a, care au ales să transmită alte meciuri, o decizie de neexplicat!

Însă noi suntem POLITEHNICA, avem un drum și nu ne vom opri! HAI POLI!

Politehnica – Metaloglobus București 1-1 (1-1)
Au marcat: Axente (32) – Cl. Herea (37p).

Politehnica: M. Contra – Jurj, Mera (c), Coadă, Cherecheş – Ignea – C. Popescu (77, D. Radu), Manea (82, Zabun), Ungureanu (72, Vidrăsan), Schieb – Axente. Rezerve: Borbei – Trip, Ad. Lazăr, Motreanu. Antrenor: Mugur Guşatu.

Metaloglobus: Gavrilaş – Stoianovici (85, Vraciu), Fl. Plămadă, D. Lung, Sava – Potecea (46, Ciocâlteu), Mino, A. Lungu, Duminică – Cl. Herea (cpt.), Ionică (46, O. Herea). Rezerve: Nedelcovici – Starâş, Banu, Cazan. Antrenor: Marius Măldărăşanu.