Stadionul „Știința” a găzduit în această zi însorită de primăvară etapa 34 din liga a II-a, Politehnica Timișoara v. Academica Clinceni 2-2 (1-1).

Sute de suporteri poliști au asistat la un meci spectaculos, cu 4 goluri, unde atitudinea băieților noștri a fost la înălțime. Trendul ascendent a fost păstrat și după victoria din etapa precedentă, 2-0 la Arad, iar toți cei care au asistat la acest meci, în ciuda golului egalizator, și-au exprimat aprecierea față de băieții în ghete.

Garnitura de start trimisă în teren de Cosmin Petruescu a jucat descătușat, fără inhibiții, împotriva primului loc din liga a II-a, Academica Clinceni. În minutul 15, în urma unei nesincronizări între Cherecheș și Scutaru în banda stânga, scorul a fost deschis printr-un șut puternic în coltul scurt de nr. 89 de la ilfoveni, A. Șut. Alb-violeții nu s-au pierdut cu firea și au practicat mai departe jocul compact și bine structurat care a fost pregătit pentru această dispută. După incursiuni în benzi, Manea și Bedea fiind protagoniștii principali, apărarea liderului a cedat în minutul 45+1 când același Bedea l-a găsit printr-o pasă filtrantă pe Ursu care a marcat „la firul ierbii” în colțul lung. La pauză scorul a fost la egalitate, 1-1.

Repriza a doua a aparținut Politehnicii Timișoara, liderul remarcându-se doar prin acțiuni în zonă, fără rezultat, și printr-o lovitură liberă unde tânărul de 15 ani din poarta noastră, Alexandru Borbei, s-a dovedit a fi magistral. În minutul 53 Politehnica a trecut în avantaj prin același Ursu care a fructificat o acțiune a lui Bedea. Coadă, Ignea și C. Ene, respectiv trioul central în acest meci, au practicat un joc foarte bun, dovadă fiind libertatea pe care au transmis-o, prin pase ofensive, jucatorilor din benzi: Bedea, Manea și ulterior Schieb. Scorul final a fost 2-2 după ce nr. 19 de la Academica, V. Mihalcea, a șutat în minutul 93 în extremis și imparabil în vinclul colțului lung.

De salutat atitudinea jucătorilor noștri care au demonstrat că doar prin devotament și pasiune putem crește împreună ca și club.

Politehnica va juca în urmatoarea etapă miercuri, 15.05.2019, cu începere de la ora 13:00, în localitatea Ghermănești, judetul Ilfov, contra celor de la Sportul Snagov.

Politehnica Timișoara: Borbei – Cherecheș, Scutaru, Mera, Motreanu – Manea Coadă, Bedea – Ignea, M. Ene – Ursu. Rezerve: Munteanu, Trip, Cojocaru, Vidrăsan, C. Ene, Jurj

Academica Clinceni: Vâlceanu – Răuță, Dobrescu, Patriche, Găina – Olariu, Ion, Dumitru, Barbu – Șut, Buziyc. Rezerve: Ureche, Nicola, Horșia, Paturca, Gliga, Mihalcea, Marrone